Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cristiano Ronaldo: “Az egyéni díjak nem a legfontosabbak”

Cristiano Ronaldo a minap megnyitotta első szállodáját szülővárosában, Funchalban, melynek okán interjút adott a sajtónak, ahol visszatekintett az előző szezonra is. 

14692720857869

Forrás: Marca

Cristiano Ronaldo idén Bajnokok-ligáját nyert csapatával, a Real Madriddal, ahol 16 találatával a gólkirályi címet is megszerezte, a bajnokságban pedig 36 gólig jutott. Portugáliával pedig megnyerte az Európa-bajnokságot is. A portugál sztár klub szinten már minden megnyert, amit lehetett, de most hazájával is szerzett egy trófeát. Emiatt is nevezhette Ronaldo a legjobb szezonjának a 2015/16-os idényt.

“Ez a szezon volt eddig a legjobb a karrieremben. Két fontos trófeát is nyertem a klubommal és a hazámmal is, ami igazán különleges.”

A portugál támadó idén már harmadjára nyerte meg a Bajnokok Ligáját – két alkalommal a Real Madriddal és egyszer a Manchester Uniteddel – ami miatt még fontosabb lehet számára az idény.

“Nagyon érzelmes és különleges pillanat volt, amikor harmadjára emelhettem a magasba a BL-trófeát. Minden alkalommal, amikor ránézek, eszembe jutnak az emlékek, amikor megnyertem őket, mind a Real Madriddal, mind a Manchester Uniteddel.”

Az Európa-bajnokság megnyerése miatt az Aranylabda egyik legnagyobb esélyesévé vált, de nem ért egyet azokkal a véleményekkel, amelyek szerint neki járna a díj.

“Az egyéni díjakat elvárás nélkül kapjuk, és nem azok legfontosabbak. Nem vagyok a megszállottjuk, a Bajnokok-ligája és az Európa-bajnokság megnyerése fontosabb.”

Szigeti Andrea