Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Máris eladhatják sztárjukat a katalánok

André Gomes és Denis Suárez érkezésével túlkínálat mutatkozik a Barcelona középpályáján. Ennek eshet áldozatul a török válogatott csapatkapitánya, a tavaly az Atlético Madritól nagy reményekkel szerződtetett Arda Turan.

2493772_heroaArda Turan jövője bizonytalannak tűnik Barcelonában (Kép: goal.com)

Ahogy azt mondani szokás, Arda Turan nem váltotta be a hozzá fűzött nagy reményeket Barcelonában. A 29 éves török középpályás a tavalyi idény őszén ugyan nem léphetett pályára, tavasszal pedig minden sorozatot figyelembe véve 25 mérkőzésen jutott szóhoz, többnyire epizodistaként. Turan nem lehet büszke az ez idő alatt összehozott 3 góljára és 3 gólpasszára sem… A hírek szerint a Barca klubvezetői sem azok!

A katalán Sport című napilap megszellőztette, hogy a nyáron megeshet, hogy Arda távozik Barcelonából. A hírek szerint a Barca nyári felkészülése igencsak vízválasztó lehet Arda jövőjét illetően!
A Sport megemlíti, hogy Barcelona sportigazgatója, Robert Fernández júniusban már utalt a játékos kapcsán a lehetséges távozásra, mondván mérlegelnek minden lehetőséget Arda körül. A hírek szerint maga az érintett is tisztában van nehéz helyzetével, és elgondolkozna a váltáson, ám csakis egy Bajnokok Ligája-induló csapat ajánlatát venné igazán fontolóra. A török válogatottal az EB-n (le)szereplő középpályás magas átigazolási díja, ami nagyjából 34 millió euróra tehető, igencsak leredukálja a kérők számát. A Sport szerint a Gonzalo Higuainért cserébe eurótízmilliókhoz jutó olasz Napoli, valamint az újra költekezni kezdő francia AS Monaco jöhetne szóba. A katalán sportújságnál megemlítik még az olasz Intert is, ahol Roberto Mancini vezetőedző állítólag szívesen is látná Arda Turant, csakhogy a milánóiak nem indulnak majd a Bajnokok Ligája következő idényében.