Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aston Villa: honfitársát csábítaná vissza Európába Unai Emery! – sajtóhír

Lapértesülések szerint történelme első Bajnokok Ligájás idényére készülő Aston Villánál Unai Emery menedzser nagyon is komolyan gondolja a keret megerősítését. Mario Hermoso és Jack Grealish után legújabb jelölt a Szaúd-Arábiában futballozó Gabri Veiga.

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

 

Mint ismert, a 21 esztendős spanyol kiválóság a mögöttünk hagyott nyáron lett az Al-Ahli futballistája, rácáfolva azon megállapításra, hogy a ‘kiöregedő sztárok’ választják csupán a szaúdi bajnokságot.

A Celta Vigóban nevelkedő Veiga szezonja sem csapatszinten (a nyáron alaposan megerősített Al-Ahli jelenleg ugyan harmadik a táblázaton, de hátránya három fordulóval a vége előtt 31 (!) pont a listavezető Al-Hilal mögött – a szerk.), az európaitól merően eltérő közeg miatt pedig egyénileg sem sikerült valami fényesen (19 tétmérkőzésen lépett pályára, 4-4 gólt és gólpasszt jegyzett – a szerk.), így nem meglepő, ha arról hallani, hogy a fiatal játékos visszatérne az európai top-futballba.

Az angol sportsajtó szerint Unai Emery és az Aston Villa kész ‘mentőövet’ dobni Gabri Veigának, akit jól ismer a birminghamiek sportigazgatója, a szintén spanyol Monchi is.

Az ide vonatkozó beszámolók szerint Emery sürgetné honfitársa szerződtetését, olyannyira, hogy az angolok attól sem riadnának vissza, hogy a jelenleg 30 millió euróra taksált (forrás: Transfermarkt) Gabri Veiga szerződése 2026 nyaráig szól Szaúd-Arábiában, fizetése pedig 200.000 font körül mozog hetente.