Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aston Villa: visszatérhet a Man. City klasszisa? – sajtóhír

Angliai lapértesülések szerint az Aston Villa együttesétől korábban a Manchester City-hez szerződő Jack Grealish esetében elképzelhető, hogy a korábbi Villa-közönségkedvenc visszatér a nyáron nevelőegyesületéhez.

(Photo by Alex Pantling/Getty Images)

 

A Football Insider beszámolója szerint a 2021 nyarán klubrekordért a City-nek eladott Grealish is egyike lehet azon futballistáknak, akiket az Aston Villa megpróbálhat szerződtetni a nyáron.

A történelme első Bajnokok Ligájás csoportkörére készülő Villa (a Man. City Tottenham elleni, kedd estei győzelmével mindez biztossá vált – a szerk.) mellett szólhat, hogy Grealish manchesteri helyzetét továbbra is nehéz megítélni, hiszen a 35-szörs angol válogatott játékos, bár rendre lehetőséget kap Pep Guardiolától, amióta a City-nél van nem számít alapembernek, formája is erősen ingadozó.
Az előbbi megállapítás Grealish-re az idei szezonban ráadásul látványosan igaz: 36 tétmeccsen, 2 114 játékpercet töltött a pályán, mindössze 3 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.

Ahogyan a Football Insider és az angol lapok legtöbbje fogalmaz, a City-vel 2027 nyaráig szerződésben álló játékos egy esetleges birminghami visszatéréssel a Premier League legjobbjai közé előlépő gárdához csatlakozhatna, futballozhatna a Bajnokok Ligájában, a lehetséges visszatérés érzelmi részleteiről már nem is beszélve…

Jack Grealish piaci értékét jelenleg 65 millió euróra taksálják (forrás: Transfermarkt).

Bármennyire is komoly összegről beszélünk, az Aston Villa a mostani idényben nyújtott kiemelkedő teljesítményének valamint bevételeinek nagyban köszönhetően eljutott oda, hogy megengedhet(ne) magának egy ilyen kaliberű átigazolást.
Érdekesség még, hogy az Aston Villa a mögöttünk hagyott nyáron költötte a legtöbbet eddig egy futballistára: Moussa Diaby-ra, 51 millió fontot… A birminghamiek egy éven belül Grealish visszahozatalával újra klubrekordot döntenének…