Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Haaland duplájával karnyújtásnyira került a címvédéstől a Manchester City! – videóval

Ma pótolták be az angol bajnokság (Premier League) 34. fordulójából elhalasztott Tottenham – Manchester City mérkőzést, melynek hatalmas szerepe volt a bajnoki cím és a BL-indulás szempontjából.

(Photo by Adam Davy/PA Images via Getty Images)

A 6. percig kellett várni a mérkőzés első veszélyes lehetőségére, ami a Tottenham előtt alakult ki, miután Bentancur kapott labdát a tizenhatos vonalánál, majd a léc alá tartó lövését Ederson hárította bravúrral. A 16. minutumban aztán a Manchester City első ziccere is megvolt, ami több egymást követő védelmi hibának volt köszönhető, Foden lövésénél azonban hatalmas bravúrt mutatott be Vicario. A játékrész második felében is nagy iramot produkáltak a csapatok, de nagyon kevés esetben jutottak el lövésig, érdemi helyzetet pedig nem is nagyon tudtak kialakítani, egészen a 45. percig! Ekkor Foden centerezése után Haaland lövését blokkolta van de Ven, majd a lepattanót Bernardo Silva tűzte kapura, Dragusin azonban a kapu torkában állva megmentette csapatát a góltól.

A második játékrész első lehetősége a 47. percben alakult ki, amikor egy újabb hazai védelmi hiba után De Bruyne tüzelhetett a tizenhatoson belülről, Vicario azonban ismét nagy bravúrt mutatott be. Két perccel később a Tottenham is jelentkezett egy helyzettel, Johnson beadása után Son próbálta meg átpöccinteni a kivetődő Ederson felett a játékszert a rövid saroknál, de a brazil kapus a helyén volt, és védeni tudott. Az 51. minutumban aztán megszerezte a vezetést a Manchester City, miután De Bruyne centerezésére Haaland érkezett középen, és közelről a hálóba passzolt, 0-1! A következő nagy lehetőség a 71. percben alakult ki, amikor Kulusevski tesztelte a frissen beálló Ortegát, a kapus azonban jól zárt a rövidnél. A 80. percben ismét Kulusevski tudott veszélyeztetni, ám Ortega ezúttal is túljárt a svéd játékos eszén, és védeni tudott. A 86. minutumban Akanji hibázott hatalmasat, ami után Son vihette ziccerben a labdát Ortegára, a dél-koreai játékos ziccerét viszont hatástalanította a kapus. A 90. percben aztán büntetőhöz jutott a Manchester City, miután Foden indításával Doku tört be a büntetőterületen belülre, ahol Porro csak szabálytalanul tudta megállítani őt. A labda mögé Haaland állt, ő pedig magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult, 0-2! Ezt követően már nem alakult ki újabb lehetőség, így a Manchester City begyűjtötte a három pontot, és az utolsó játéknapnak úgy vághatnak neki, hogy 2 pontos előnyben vannak az Arsenallal szemben!

Tottenham – Manchester City 0-2 (0-0)
Helyszín:
Tottenham Hotspur Stadium Vezette: C. Kavanagh
Gólszerző: -ill.
Haaland (51., 90+1. – büntető)
Sárga lapok: Bentancur (36.), Sarr (57.), Romero (63.) ill. Kovacic (70.), Foden (88.), Silva (90+10.)
Kiállítás:ill.-

Tottenham: Vicario – van de Ven, Dragusin, Romero, Porro – Sarr (Lo Celso 85.), Höjbjerg (Skipp 85.), Bentancur (Kulusevski 55.) – Maddison (Moore 90+3.), Son, Johnson Vezetőedző: Ange Postecoglou

Manchester City: Ederson (Ortega 69.) – Walker, Akanji, Dias, Gvardiol – Kovacic, Rodri – Silva, De Bruyne (Doku 69.), Foden – Haaland (Alvarez 90+5.) Vezetőedző: Pep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója:

A 34. fordulóból bepótolt találkozók eredményei és további programja:

Kedd:
Tottenham – Manchester City 0-2

Szerda:
20:45 Brighton – Chelsea
21:00 Manchester United – Newcastle United (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore