Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leigazolta a Premier League egyik legjobbját a City – HIVATALOS

A Premier Leagu-ben szereplő Manchester City csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazolták az Aston Villa szélsőjét, Jack Grealish-t. 

(Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Habár már az elmúlt két napban tényként kezelte a sportsajtó, ma estére a Manchester City is hivatalosan megerősítette, hogy megszerezték a Premier League jelenlegi egyik legjobb játékosát, Jack Grealish-t az Aston Villától.

A 25 éves szélső egy hosszú távú, 6 éves szerződést írt alá Manchester kék felén, amivel 2026-ig lesz a City játékosa. Az átigazolás összegéről nem adtak hivatalos tájékoztatást, azonban a sportsajtó már délelőtt tudni vélte, hogy 100 millió fontot (117,5 millió eurót) fizetnek érte a birminghami csapatnak, amellyel megdöntötték a brit átigazolási rekordot is.

“Elképesztően boldog vagyok, hogy csatlakozhattam a Manchester Cityhez. Ez a legjobb klub az országban, ráadásul egy olyan menedzserrel, akit a világ legjobbjának tartanak. Egy álmom vált valóra azzal, hogy részese lehetek ennek a klubnak”

– nyilatkozta Grealish a Manchester City hivatalos honlapjának.

Grealish az Aston Villa saját nevelésű játékosa, ahol gyerekkora óta futballozott. Szíve mindig is Birminghamhez kötötte, de a szakmai előrelépése érdekében csapatot kellett váltania. A 25 éves szélsőt jelenleg a Premier League és az angol futball egyik legjobbjának tartják, sokan a “jobblábas Messinek” hívják. A legutóbbi szezonban 26 mérkőzésen lépett pályára az angol első osztályban, amelyeken 6 gólt és 12 gólpasszt jegyzett.