Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idő közben megvan a Real Madrid legfontosabb nyári igazolása

Egy nagyon égető problémára jelenthet megoldást a Real Madrid legfrissebb szerzeménye, aki gólokat ugyan nem fog rúgni, de sok mindent adhat a csapatnak.

Pintus fehérben, a kék közepén - jó lehet az erőnléte idén a Realnak. / Kép: tiempo.hn

Pintus fehérben, a kék közepén – jó lehet az erőnléte idén a Realnak. / Kép: tiempo.hn

Eduardo Alvarez, az ESPN szakírója szentelt egy hosszabb szösszenetet a tavalyi BL-győztes csapat legújabb igazolásáról és annak fontosságáról. Meglehet ugyanis, hogy ez az érkező lehet az elmúlt évek legfontosabb szerzeménye a klubnál, holott eddig a kutya sem foglalkozott vele. Persze egy erőnléti edző érkezése ritkán számít nagy szenzációnak, de ez esetben dörzsölhetik a tenyerüket a Királyiak.

A Lyontól érkezik a stábba az olasz, korábban több sztárklubban is megforduló Antonio Pintus. Nem vaktában csaptak le rá, Zidane dolgozott vele korábban a Juventusnál és ezek szerint épp rá van szüksége a csapatnak. Nem csak azért lehet most különösen nehéz egy erőnléti edző dolga a Realnál, mert a csapat egy hosszú szezonon van túl és mert a keret nagy része a nyarat a válogatottjánál töltötte, hanem mert a korábbi években volt még itt egy komoly gond Madridban: a sérülések.

Ancelotti és Benitez idejében rendre előkerültek a különböző izomsérülések a semmiből, ami hosszútávon jelentősen csökkenti egy csapat esélyeit a sikerek elérésében. Elvégre ha olyan emberek esnek ki kisebb-nagyobb időre, mint Marcelo, Modric, vagy Cristiano Ronaldo, akkor az hatalmas érvágás – ezen a területen jelenthet majd hatalmas segítséget Pintus.

Az ilyen problémák ugyanis helyes felkészítéssel egy bizonyos pontig megelőzhetők, vagyis minimálisra lehet csökkenteni az izomsérülések veszélyét. Ezen felül ugyebár a bajnoki rajtra kell egy megfelelő erőnlét, amire az egész szezon során lehet alapozni a további munkát – mindezt úgy, hogy közben ne hajtsák túl az amúgy elég fáradt és túlterhelt futballistákat.

Itt épp Valbuena mellett fut Marseille-ben. / Kép: as.com

Itt épp Valbuena mellett fut Marseille-ben. / Kép: as.com

A Realnál korábban akadtak problémák, botrányok a fent említett sérülések miatt: Dr Jesus Olmo idejében akadtak elég komoly furcsaságok, az ő menesztése után pedig többen nem a klub által kijelölt emberhez fordultak a korábbi problémájukkal, hanem magánúton akarták megoldani a gondjaikat. Ronaldo állítólag belevette a szerződésébe, hogy használhassa a saját fizioterapeutáját. Érzékeny téma ez arra felé.

Zidane szeretné is megoldani ezt a kérdést. Torinóban volt alkalma megismerni Pintus módszereit és akkoriban fizikálisan nagyon rendben is voltak a dolgok a Zebráknál. Pintus lehet a Real Madrid válasza a városi rivális Atletico csodaemberére, Oscar Ortega professzorra. A matracosoknál ugyanis ez egy megoldott dolog: Ortega a szakma egyik legnagyobbja, igazi legendává vált a másik madridi csapatban. Simeone segítője specialistája annak, hogyan készítsenek fel egy szűk keretet úgy, hogy az 9 hónapig bírja az extrém terhelést – mindemellett pedig a sérültek is váratlanul rövid idő alatt felépüljenek.

Az első találkozások alkalmával a játékosok maguk is megláthatták a különbségeket a korábban dolgozó Rui Faria és a most csatlakozó Pintus között. Az élmény állítólag nem volt túl örömteli számukra. Amíg Faria inkább a labdás feladatok híve volt, addig Pintus egyértelműen a régi tradíciókban hisz. Futótesztek és hosszas gyakorlatok sorozata, mielőtt labdához érnének a kerettagok – levezetésképp pedig még egy kis futás áll a programban.

Pintus személye tehát egy új reményt adhat a Real-szimpatizánsoknak, hiszen az új fitness-szakember érkezésével lehet, hogy az időről-időre kidőlőlő játékosok idén a szokottnál jóval többet játszhatnak majd. Egy nagyon fontos igazolás az ő megszerzése – talán az egész nyár legnagyobb fogása Madridban.

Baranyai Balázs