Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy Stiebernek van csapata, egy még keres

Múlt héten robbant a bomba, hogy Stieber Zoltán albérletet keres. Akkoriban az internetes oldalak szenzációként tálalták, hogy hazatér a válogatott labdarúgó. Egyedül talán mi írtunk róla, hogy Stieber valószínűleg öccsének keres, aki várhatóan Budaörsre szerződik. Szerdán eldőlt az ifjabbik Stieber sorsa, az idősebbiké még nem.

135444_stieber_andras - rangado(rangado.hu)

Stieber András anno bátyja útját járta, hisz ő is nagyon fiatalon szerződött ki Angliába az Aston Villa utánpótlás csapatához. Zoltán egy idő után Németországba szerződött András viszont 2014 nyaráig ott is maradt. 23 évesen a hazatérés mellett döntött, s a Győri ETO szerződtette. Az NB I-ben bemutatkozott, de pályára sokszor nem lépett, szám szerint két alkalommal játszott a zöld-fehéreknél. 2015 januárjában úgy döntött, hogy a több játéklehetőség reményében kölcsönbe megy egy másik csapathoz, mely végül a Lombard Pápa lett. Szerencsétlenségére, 2015 nyarára mind a két csapat tönkrement. Stieber a Pápa színeiben nyolc meccsel növelte élvonalbeli meccseinek számát. 2015 nyarán csapatkeresésbe kezdett, több helyen volt próbajátékon, de végül az NB II-es Ajkához igazolt. Nem volt sikeres év, hiszen kiesebb az Ajkával az NB III-ba. A 2016-os nyár is csapatkereséssel telt. Többek között megfordult Békéscsabán is, de végül a Budaörs szerződtette. A zöld-fehér csapat a bajnokságot egy vereséggel kezdte a Kisvárda ellenében, ezért most három új labdarúgó igazolását jelentette be. Kinyik Ákos Debrecenből (róla, már hétfőn megírtuk, hogy Budaörsön köt ki), Stieber András Ajkáról, Ténai Attila pedig a Diósd NB III-as csapatának kapujából írt alá Budaörsre.

A válogatott szélső Stieber Zoltánról, napról – napra újabb csapatnevek röppennek fel, mint új kenyéradó. Kedden a Kaiserslautern érdeklődéséről lehetett hallani, de szerdán a fussballtransfers.com arról írt, hogy ugyan tárgyaltak a vörösök Stieberrel, nem valószínű, hogy a Bundesliga 2-es csapathoz igazol.

Endrődi Dávid