Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Iniesta: “Én máshogy választanám ki Európa legjobb játékosát”

Egy sajtótájékoztatón faggatták Andres Iniestát, a Barcelona rutinos csillagát az újságírók – sikerült is jó témát találni.

Kép: Marca

Kép: Marca

Javában tart a felkészülés – többek között erről beszélt Iniesta a tőle kérdező riporterekkel. Mondott pár szót Denis Suarezzel kapcsolatban, aki visszatért Barcelonába és ismét a felnőtt kerettel készül – valószínűleg ő lehet majd Iniesta egyik legnagyobb poszt riválisa is -, de a fiatal Munir is meg lett dicsérve. Iniesta szerint nem lenne tragédia, ha nem érkezne új csatár, hiszen akkor is ugyanúgy tennék a dolgukat, mint eddig. Persze az új emberek érkezése mindig motiválólag hat a csapatra – meglátjuk, hogy lesznek-e új érkezők.

A slágertémát viszont mégsem ez szolgáltatta, hanem a választás: hamarosan kiosztják az “Európa Legjobb Játékosa” elismerést, ami kapcsán már a három jelölt neve is ismert. Az Eb és BL győztes Cristiano Ronaldo, a francia válogatottban és az Atleticóban is pazarul játszó Griezmann és a szintén BL-győztes Bale kaphatják a díjat – ez azt is jelenti, hogy a spanyol bajnok Barcelona együtteséből nem került be oda senki, még Messi, vagy Suarez sem.

“Mindenkinek megvan az indoka, hogy mi alapján voksol a legjobbra. Én más játékosokat tettem volna a listára, de mindenkinek megvan a maga véleménye.” – idézi Iniesta szavait a Marca.

A legjobb személyének megítélése különben is örökös vitatéma, ám a fent említett hármas így is sokak nemtetszését váltotta ki. Valószínűleg sok barcelonai érzelmű szurkoló hasonlóan vélekedik erről, mint Iniesta.