Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA Szuperkupa: Hiányos Real, avagy a lerabolt Sevilla? – Előzetes

Végre, végre tétre menő élfocival jelentkezhetünk, ugyanis eljött az idő, hogy  megtudjuk ki lesz Európa szupercsapata. Ma fog találkozni egymással a Bajnokok Ligája győztes, Real Madrid és az Európa Liga nyertes, Sevilla csapata egymással.

realsev

Mielőtt belekezdenénk a csapatok jelenlegi helyzetének felvázolásába, kis érdekességképpen jegyeznénk meg, hogy a kupadöntő Norvégiában lesz, Trondheimben. Az északi országban először rendeznek meg ilyen kaliberű finálét.

És most térjünk a lényegre. A két gárda eddig 177 alkalommal találkozott egymással (noha nem mindig a szuperkupa döntőben..). Ebből 94 madridi és 54 sevillai siker született a maradék 29 döntetlen mellett. A legutóbbi tétmérkőzésük nem is volt annyira régen. Még a 2015/2016-s spanyol bajnoki kiírásban (2016.03.20.-n) volt. Mondjuk de, régen volt  már. Akkor 4:0-l küldte el a Madrid az EL győztest.

Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán. Nézzük is meg a két csapat jelenlegi helyzetét.

Real Madrid

Érdekes módon eddig a nyáron nem dobbantott nagyot a fővárosi csapat. Igazolásaik hozzájuk képest visszafogottak. Hiszen visszavették Alvaro Moratat a Juventustól és mellette egy halom játékos visszatért kölcsönből (akik aligha fognak számottevően játszani, ha játszanak). Ellenben jelentős távozójuk is csak kettő van. Mégpedig Jesé és Arbeloa személyében, az előbbit a PSG vitt el éppenséggel a tegnapi nap folyamán, az utóbbinak viszont lejárt a szerződése, így jelenleg klub nélkül van. Szóval mondhatjuk, hogy a csapat egybemaradt és nem kell új játékosokat beépíteni.

Ellenben taktikát lehet változtatni kell Zidane mesternek. Ugyanis annyi hiányzója van jelenleg a csapatnak, mint égen a csillag. Nézzük is át:

Ronaldo, G. Bale, Pepe, T. Kroos, K. Navas, K. Benzema

Pontosítás kedvéért a fentebb felsorolt játékosok közül egyedül Ronaldo az, aki 100%, hogy kihagyja a találkozót, a többi játékos pedig erősen kérdőjeles státuszban vannak. Ennek ellenére a királyiak az esélyesek a győzelemre. Tekintve a felkészülési meccseiket csak egyszer kaptak ki, mégpedig a PSG ellenében és olyan ellenfeleket gyűrtek le, mint a Bayern vagy épp a Chelsea.

Sevilla

Pont az ellenkezője mondható el a gárdáról, mint a Real esetében. Az eddigi nyár folyamán szinte lerabolták a csapatot. A 2015/16-s idény kerete alaposan kicserélődött és cserélődni is fog egészen augusztus végéig. Csak pár nevet szeretnénk megemlíteni a távozókból:

Krychowiak, K. Gameiro, F. Llorente, Coke, É. Banega, Beto, U. Emery

Igaz érkeztek is páran. A legnagyobb név Franco Vazquez, akit a Palermo együttesétől vett meg a csapat. Utána jött a klubhoz J. Correa és Ganso. Továbbá alig pár napja jelentették be Gabriel Mercado érkezését is. Fentebb olvashattuk Emery nevét is, mint távozó. A sikeredzőt az argentin, Jorge Sanpaoli váltotta. Szóval új játékosok, új edző, új filozófia. Alapvetően a klubnak újra kell építkeznie, így egy soha nem látott Sevillat fogunk látni tétmérkőzésen. A nyári felkészülési mérkőzések mindegyikét sikerrel abszolválta a spanyol gárda. Igaz, nem játszottak kiemelkedő ellenféllel. Ám most megmutathatják mit is tudnak.

Összegezve hiányos, nem kész csapatokat fogunk a pályán látni, de azt hiszem ettől még inkább izgalmasabb lehet a spanyol kupa.. akarom mondani, az UEFA Szuperkupa.

Borbély Szabolcs