Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mi várható még Debrecenben?

Egy hét van hátra az átigazolási időszakból, most összeszedjük mely csapatoknál milyen változás várható még. Az egyik legnagyobb keretátalakítás Debrecenben várható.

dvsc.hu - DanilovicsDanilovics eddig az egyetlen igazolás aki bevált a nyáriak közül (dvsc.hu)

A Loki már nyár elején elkezdte a kerete átalakítását, de végül többen maradtak azok közül akiket nem biztos, hogy meg kellett volna tartani. Az egyik ilyen játékos volt Tisza Tibor, aki ugyan az előző szezonban a csapat házi gólkirálya lett, de nem tudott meghatározó tagja lenni a csapatnak.

Már május végén távozott Ibrahima Sidibe és Adamo Coulibaly. Utóbbit a sportújság nagyon hiányolta múlt héten egy cikkben, de azt elfelejtették megírni, hogy az előző idényben gólt nem szerzett, s nem tudta beverekedni magát a francia a kezdőbe. Tavasszal a helyén játszó Takács Tamás lődözte a gólokat, így felesleges volt váltani. Amikor pedig még ősszel visszatérése után lehetőséget kapott, nem bizonyította, hogy helye lenne a csapatba. Sibide esete már más, ő mikor játszott nem “űzte rosszul az ipart”, de kora miatt, már számítottak rá. Ő a belga harmadosztályba szerződött. Lázár Pál a Diósgyőr, Bódi Ádám a Videoton focistája már a szezon eleje óta. A többi távozó Sidibéhez és Coulibalyhoz hasonlóan kiegészítő játékos volt. Bozidar Radosevic a tavasz közepe óta tartalékkapus volt, ő már Indiában igyekszik megakadályozni az ellenfél támadóit a góllövésben. Máté Péter már korábban Nyíregyházára igazolt, őt követte most Tisza Tibor. Barna Szabolcs is Szabolcsban játszik, igaz ő kölcsönben. Berdó Péter Szolnokra, Kinyik Ákos Budaörsre került kölcsönbe. Slakta Balázs, a negyedik számú kapus (Radosevic távozása előtt ötödik), szintén nincs már Debrecenben.

Meszaros alair DVSC - dvsc.huKarol Mészáros eddig keveset tudott bizonyítani (dvsc.hu)

Az igazolások eddig nagyon gyérre sikeredtek. Egyedül Danilo Sekulic bizonyította, hogy van benne valamennyi fantázia. Karol Mészáros egy bajnokin öltötte magára a Loki mezét, Bokros Tibor még egyen se. Érdekes, hogy Bokros posztján mutatkozhatott be öt évnyi első csapattagsági idény után Kuti Krisztián. Pedig nyáron majdnem ő is Szolnokra került. Koval Viktor is egyelőre a második keretnél van számításba véve, akárcsak Szilvási Péter aki mezőkövesdi kölcsönből tért vissza. Geoffrey Castillion a Puskás Akadémiánál töltötte a tavaszt, az őszi idényben három bajnokin lépett pályára, mindháromszor Pontesnél. Szerintem ezen a három összecsapáson bizonyította, hogy nincs helye Debrecenben. Branislav Danilovics volt a kapus a hétvégi Videoton elleni óriási zakó alkalmával, igaz csapata legjobbja volt. Talán ő az egyetlen olyan nyári szerzemény, akinek még örültek is a Loki szurkolók.

Mi várható a következő egy hétben? A kapusposzt kivétel mindenhova érkezhet játékos, magyar és külföldi egyaránt. Távozhatnak is többen. A védelemből Nagy Zoltán, vagy tíz éve az elsőkeret tagja, de soha nem volt meghatározó labdarúgó. Korhut Mihály még külföldre mehet. Majdhogynem az utolsó lehetősége, a 28 éves balhátvédnek. Középpályáról Varga József a Videoton játékosa lehet. (akár játékoscsere keretében) Felmerült, hogy Kulcsár Tamás is elhagyhatja a Lokit. De Castillion és Mészáros Karol elküldése se érne fel nagy traumával.

Pontes az elmúlt héten említette, hogy négy – öt portugál játékosnak potenciál lehet a magyar bajnokság, úgyhogy onnan is érkezhetnek a következő egy hétben játékosok. Könyves Norbert leigazolását a Vasasból kész tényként veszi mindenki. Varga József eligazolása esetén a Vidiből is igazolhat focista, akár pont Varga pótlására is. Egy biztos, a Lokinál nem lesz megállás ebben az egy hétben.

Endrődi Dávid