Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mi várható még Mezőkövesden?

A Mezőkövesd a Gyirmóttal ellentétben átalakította nyáron keretét. Míg az NB II-es bajnoknál páran érkeztek, addig a második helyen feljutó Mezőkövesd tizennégy változást jelentett be. (igaz Vági és Devecseri már tavaly is ott játszott)

Hudak_David-460x348 mezokovesdzsory.huHudák Dávid személyében kiváló labdarúgó érkezett a nyáron (mezokovesdzsory.hu)

Kapusposzton érkezett Tomas Tujvel, s milyen jól tették szerződtetését vasárnap bizonyította is, hiszen a Fradi elleni bravúrpont nagyban az ő jó teljesítményének volt köszönhető. Ide érkezett még harmadik számú kapusnak Czuczi Márton, s maradt Dombó Dávid. Kapusposzton már biztos nem lesz változás a nyáron.

Védelem még nem muzsikál kiválóan, hiszen 10 gólt kaptak már az elmúlt fordulókban. Ide még várható esetleg egy labdarúgó érkezése, miután jobboldalon minőségben talán kellene a javulás. Vági Pakson az utóbbi időben csere volt, ezért került Mezőkövesdre, ugyan az NB II-ben végig játszott, de talán csak azért tud meghatározó labdarúgó lenni, mert poszttársa Polényi Gábor. A diósgyőri nevelésű jobbhátvéd pedig eddig jobbára kiegészítő labdarúgó volt, ha élvonalbeli csapatnál szerepelt. Baloldalon Gohér és Fótyik megküzd a kezdőcsapatba kerülését. Középre érkezett Hudák Dávid, aki magyar szinten kimagasló képességű focista. Mellette Devecseri játszik, illetve itt vethető be Szeles Tamás is. Talán középső védőt még igazolhatna a mezőkövesdi csapat.

Középpályán és csatársorban úgy érzem megvan a keret, igaz még egy két labdarúgót a bővítés végett el tudnék képzelni. A széleken bevethető a szélvészgyors Sós Bence, Branko Pauljevic, Tóth Bence is. Védekező középpályásként Stipe Bacelic-Grgic, Egerszegi Tamás, Mihai Nicorec, Hegedűs Dávid. Támadó középpályásként Marek Strestik, Orosz Márk. Szélső támadóként Molnár Gábor, Tarmo Kink, Frőhlich Roland, középcsatárként pedig Jan Vosáhlik és Baracskai Roland bevethető.

Ha Mezőkövesden komolyan gondolják a bent maradást (s miért ne gondolnák úgy?), akkor még legalább három focistát igazolni kellene.

Endrődi Dávid