Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bréking: Rooney bejelentette, hogy mikor hagyja ott a válogatottat

Wayne Rooney az elmúlt évtized talán legjobb angol futballistája, mégsem nyert soha semmit a válogatottal, és ő maga sem szerepelt valami fényesen a nagy tornákon – a 2004-es Eb-t leszámítva. Most elmondta, hogy utoljára az oroszországi világbajnokságon ölti magára a címeres mezt. 

Forrás:www.facebook.com/uefaeuro

Forrás:www.facebook.com/uefaeuro

Rooney 2003-ban debütált a válogatottban Ausztrália ellen, összesen 115 meccsen 53 gólt szerzett, ezzel pedig Anglia történelmének legeredményesebb játékosa. A mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a két év múlva esedékes világbajnokság után visszavonul a nemzetközi színtérről.

Ő maga így nyilatkozott: “Az oroszországi VB lesz az utolsó nagy tornám, ezt már eldöntöttem. Megjártam a mennyet és a poklot is ez idő alatt. Fantasztikus volt a válogatott karrierem, rengeteg meccset játszottam, és minden percet élveztem, de egyszer mindennek vége szakad. Most még csak 30 vagyok, a Világbajnokság után búcsút intek a válogatottnak. Sam Allardyce-on múlik, hogy behív-e a keretbe, én mindenesetre büszke vagyok a nemzeti színekben elért eredményeimre.”

“Két év múlva leszek 32 és 17 évesen debütáltam. 15 év rengeteg idő, azt hiszem az a helyes döntés, ha akkor befejezem.” 

Tereh Balázs