Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Hatalmas meglepetés az ázsiai selejtezőkön

Ázsiában megkezdődött a 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatának utolsó, azaz harmadik szakasza. Immáron csak 12 ország van versenyben, a csapatok pedig hat fős csoportokban küzdenek oda-visszavágós rendszerben a két-két kvalifikációt érő helyért. A csoportok harmadik helyezettjei pótselejtezős párharcot vívhatnak majd egymással Ázsia ötödik kvótájáért. A délutáni meccssor hatalmas meglepetést hozott…!

2

A-csoport:
Dél Korea – Kína 3-2 (1-0)
G: Zheng Zhi (20.-öngól), Lee Chung-Yong (62.), Koo Ja-Cheol (66.) ill. Yu Hai (74.), Hao Jummin (76.)
Kína az esélytelenek nyugalmával érkezett, s már 3-0-ra is vezetett a hazai csapat, a vége mégis roppant szoros lett, s ha úgy nézzük, csupán egy öngól döntött az esélyesebb csapat javára. Összességében sem volt nagy differencia a két csapat között, Kína még biztosan sok gondot okoz majd az ellenfeleinek.

B-csoport:
Ausztrália – Irak 2-0 (0-0)
G: Luongo (58.), Juric (64.) ill.
Tim Cahill immáron csak a cserepadon kapott helyet az átalakulóban lévő ausztrál válogatottban, ahol egyre nagyobb szerepet kap az új generáció. A papírformának megfelelően végig nagy fölényben játszva győzték le Irakot, a gólos sorát a QPR középpályása kezdte, a végeredményt pedig a svájci Luzern támadója állította be.

Japán – Egyesült Arab Emirátusok 1-2 (1-1)
G: Honda (11.) ill. Khalil (20., 54.-büntető)
Megismétlődött a történelem, legutóbb az Ázsia-kupa negyeddöntőjében futott össze a két csapat és akkor hatalmas meglepetésre a torna favoritja büntetőkkel búcsúzott. Ezúttal is 15-szörös volt a szorzója a vendégeknek, ami jól jelzi a két csapat között papíron meglévő különbséget, mely a pályán nem tűnt el, ám eredményesség tekintetében borult. Hiábavaló volt Japán 21 lövési kísérlete, a túloldalon a tunéziai Club Africain csatára Khalil ellopta a showt, így hatalmas meglepetéssel indult az utolsó szakasz. Ha nem lenne elég a vereség ténye, még azt is meg kell, hogy jegyezzük, hogy mindez hazai pályán esett meg Japánnal.

A mai nap folyamán még minden csapat pályára lép, természetesen az összes eredményről beszámolunk, amint vége az utolsó meccsnek.

Íme az ázsiai selejtezőcsoportok

Ázsia