Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Rangadó előtt a Bayern és a Dortmund! – előzetes

Méghogy a labdarúgás nem egy száguldó cirkusz? Itt a szezon és itt a bizonyíték, a csapatok számára nincsen megállás, sokszor hétvége-hétköznap ritmusban kell játszani, s ha nincsen éppen Bajnokok Ligája, vagy Európa-liga, akkor van hétközi bajnoki forduló, vagy honi kupapárharc. Így van ez a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) is. Kedden és szerdán rendezik a 2016/17-es idén 4. fordulóját, jó mérkőzésekből pedig nem lesz hiány, komoly rangadó vár a Bayern München és a Borussia Dortmund csapatára egyaránt. Szurkolói szemmel azonban ez a lebonyolítás nem feltétlenül jó, hiszen a meccsek egy időben kezdődnek, így pedig naponta csak egy-egy mérkőzést tud sugározni az Eurosport. Aki mást szeretne nézni, annak marad a stream.

bundes20172
Kedd:
20:00 Wolfsburg – Borussia Dortmund (Eurosport 2)
20:00 Ingolstadt – Eintracht Frankfurt
20:00 Darmstadt – Hoffenheim
20:00 Freiburg – Hamburger SV

Három fordulót követően már lehet beszélni jó, rossz, illetve közepes rajtról. A Wolfsburg esetében utóbbi az érvényes, hiszen a csapat még nem kapott gólt és veretlen, ám két döntetlen és mindössze két rúgott gól szerepel a csapat neve mellett. A folytatás nem lesz egyszerű, ugyanis kedden a Borussia Dortmundot fogadják, mely már nem veretlen, ám a BL-ben és hétvégén a bajnokságban is 6-0-ás győzelmet aratott.

Az Ingolstadt esetében rossz rajtról beszélhetünk, hiszen a csapat még nyeretlen, ellenben a Huszti Szabolccsal felálló Frankfurt két győzelmet is behúzott már, ráadásul a Schalke és a Leverkusen ellen.

A csapat védelme pedig igen masszívnak tűnik. A Hoffenheim három döntetlen után végre egy győzelmet is felmutatna már, ezt a Darmstadt otthonában tehetik meg Szalai Ádámék. Utóbbi esetében a támadójáték képez nagy kérdőjelet, Kleinheislerék ugyanis három meccsen mindösszesen egyszer találtak az ellenfelek hálójába eddig.

A Hamburg csalódást keltően kezdte az idei évet, Diekmeier csapata még nyeretlen. A Freiburg otthonában azonban nem lesz könnyű dolguk, idén már a Mönchengladbach is megégett ott. A csapat hazai pályán sokkalta összeszedettebb játékra képes, mint amikor kilép idegenbe.

Szerda:
20:00 Bayern München – Hertha BSC (Eurosport 2)
20:00 Bayer Leverkusen – Augsburg
20:00 Schalke 04 – 1. FC Köln
20:00 Werder Bremen – Mainz
20:00 RB Leipzig – Mönchengladbach

Meglepetéscsapatból nincsen hiány, a Köln és az újonc RB Leipzig mellett a Dárdai Pál vezette Hertha BSC is fantasztikusan kezdett. Olyannyira, hogy egyetlen csapatként tartják eddig a lépést a Bayern Münchennel. A két hibátlan csapat szerdán Münchenben méri össze tudását. A hibátlan mérlege pedig valamelyik csapatnak oda lesz. Mondani sem kell, hogy Carlo Ancelotti csapata a találkozó toronymagas esélyese, de ne írjuk le a magyar edző által trenírozott és motivált fővárosiakat. Mindkét csapat védelme igen stabilnak bizonyult eddig, ez egy igazi erőfelmérő lesz a berlinieknek.

A Leverkusen esetében két vereséggel a pakliban kijelenthető a rossz szezonrajt. Hasonlóan kezdett az Augsburg is. Kérdés, hogy melyik csapat tud elmozdulni és megnyitni egy győzelmi szériát!? A gyógyszergyáriaknál egyre több a visszatérő játékos, szép lassan összeállhat a legjobb kezdő, mely az előző hetekben nem feltétlenül volt adott.

Nehéz eldönteni, hogy a Schalke vagy a Werder Bremen kezdett rosszabbul, de tény, hogy mindkét csapat pont nélkül áll, s kétségtelenül ez a kékek esetében a meglepőbb. Huntelaar és társai a Köln elleni hazai meccsen javíthatnak, míg a Werder az igen gólerősen játszó Mainz legyőzésével indulhatna el felfelé. Apropó Bréma! A hétvégén megvolt az idei első edzőmenesztés, avagy Viktor Skripniket menesztették, helyét pedig Alexander Nouri vette át, mint korábbi utánpótlásedző.

Szintén sok tekintetet vonz az RB leipzig szereplése, Gulácsi Péterrel a kapuban eddig kiválóan szerepel az újonc, mely még veretlen, s ha a Mönchengladbach elleni meccset is behúznáaz már több lenne mint egy szerencsés rajt. Ne feledjük, nem egész két hete a Borussia Dortmund hajtott fejet Lipcsében.

A Bundesliga aktuális állása

bundes