Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Barcelona – Atlético rangadóval folytatódik a bajnokság! – előzetes

A hétvégi meccseket követően máris folytatódik a La Liga az 5. fordulójával. A legnagyobb meccs a Barcelona – Atlético Madrid találkozó lesz, de a Real Madrid – Villarreal összecsapásnak is lesz tétje. Szerdáig tehát eldőlhet, hogy felzárkózik-e a Barcelona vagy az Atlético, vagy marad-e a Real Madrid az élen.

2606252

Forrás: goal.com

Szerda este 10-től kezdődik a Barcelona – Atlético Madrid rangadó. A meccseik szinte mindig izgalmasak, így most is erre számíthatunk. Az egymás elleni eredmények felemásak, míg a bajnokságban inkább a katalánok jobbak, addig a Bajnokok Ligájában az fővárosi klub mérlege jobb. Simeone csatártriója is kezd beérni – csakúgy mint az MSN – Gameiro, Torres és Griezmann öt gólt rúgott a Sporting Gijónnak, amíg a katalán trió három gólt lőtt a Leganesnek. Jó formában van az Atlético, ahogy a Barcelona is, így jelenleg nem lehet megmondani, hogy melyik csapat kerül ki győztesen a végén.

A Real Madrid a Villarrealt fogadja a Bernabeuban. Hazai pályán a királyiak már hosszú hónapok óta veretlenek, és erőt adhat nekik a hétvégén beállított rekord is. Emellett viszont hiányozni fog Casemiro és Pepe a keretből, aki még az Espanyol elleni meccsen sérült meg, de Cristiano Ronaldo és Bale már a többiekkel edzett, így ők már pályára léphetnek szerda este. A Villarreal is győzelemmel utazik Madridba, Sansone két góljával verték meg a Real Sociedadot, de a meccs végére csak a szerencsén múlott, hogy nem ők kaptak ki. Ettől függetlenül egy érdekes meccsre számíthatunk, ahol ha a Real nyer, az egyik nagy riválistól elhúzhatnak a tabellán.

Az ugyanúgy kiváló formában lévő Las Palmas a Real Sociedadhoz utazik, és minden bizonnyal nem fogják hagyni elveszni a harmadik helyüket. A Sevilla a Betist fogadja, akinek javítania kell, mert a hétvégén csak egy döntetlenre futotta az Eibar ellen. A Betisnek is ugyanez lenne a dolga, mivel eddig még csak egyszer tudtak nyerni. A nagy csapatok közül a Valencia van a legrosszabb helyzetben, aki most az újonc Alavest fogadja, mivel 0 ponttal az tabella legalján foglal helyet. Most már mindenképp el kell kezdeniük pontokat szerezni, mert már így is óriási a lemaradásuk. Az Alaves viszont eddig veretlen a bajnokságban, a Barcelonát is legyőzték, így biztos, hogy meg kell szenvedniük a három pontért.

A spanyol bajnokság 5. fordulójának mérkőzései a következők:

KEDD: 

20:00 Malaga – Eibar (Sport 1) 
22:00 Sevilla – Betis (Sport 1) 

SZERDA:

20:00 Celta Vigo – Sporting Gijón 
20:00 Real Madrid – Villarreal (Sport 1) 

22:00 Barcelona – Atlético Madrid (Sport 1)
22:00 Granada – Athletic Bilao 
22:00 Real Sociedad – Las Palmas 

CSÜTÖRTÖK:

20:00 Deportivo La Coruna – Leganes 
20:00 Osasuna – Espanol 
22:00 Valencia – Alaves (Sport 2)

A tabella állás a 4. forduló után:

cats

 

Szigeti Andrea