Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Nem bírt a Villarreal az Espanyollal! – videóval!

A Villarreal az Espanyol otthonában játszott gól nélküli döntetlent. Többet birtokolták a sárgák a labdát, de az Espanyolnak is megvoltak a helyzetei. A párhuzamosan zajló mérkőzésen a Malaga 0-1-es hátrányból fordított és nyert, igaz ehhez kellett egy piros lap is a Bilbaónál. 

640x360_02184836_q3a9692_1

Forrás: laliga.es

Espanyol – Villarreal : 0-0 (0-0)
Helyszín: RCDE Stadium (Barcelona) Vezette: Munuera Montero
Gólszerzők:  – ill. –
Sárga lapok: Sanchez (54.) ill. Masucchio (56.), Mario G. 
Kiállítás: -ill.-

Espanyol: Diego Lopez, Sancheu, Diego Reyes, Javi Lopez, David Lopez, Reyes (Caricol, 68.), Fuego, Roca Junque (Diop, 82.), Perez, Moreno,  Caicedo. Vezetőedző: Quique Sanchez Flores

Villarreal: Asenjo, Costa, Musacchio, Victor Ruiz, Mario, Samu Castillejo (Borre, 90.), Dos Santos, Bruno Soriano, Roberto Soriano (Cserisev 69.), Trigueros, Sansone (Bakambu 78.). Vezetőedző: Fran Escriba

 Jobban kezdtek egy kicsit a sárgák, ahogy ez várható is volt, de az első 10 percben nem történt túl sok esemény, a hazaiak elfojtották még az elején a Villarreal támadásait. Aztán a 13. percben Reyes bombázott körülbelül 15 méterről a kapu felé, de a labda mellette szállt el, három perccel később pedig Sansone  vette át Jaume Costa labdáját, de lövésével nem sikerült kaput találnia. A félidő irama jó volt, viszont helyzetekben egyik csapat sem bővelkedhetett, kaput eltaláló lövés nem is volt a 39 percig, amikor  Samu Castillejo lövését védte Diego Lopez.

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Többet volt a Villarrealnál a labda és többet is passzoltak, de az Espanyol továbbra is jól állta a sarat. Az 54. percben például szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. Hernan Perez próbálkozhatott, és lövése a léc alá tartott, de Asenjo bravúrral védeni tudta. Az 58. percben azonban egy Villarreal lehetőség maradt ki, amikor Jonathan dos Santos érkezett fejjel a beadásra, de próbálkozása épphogy elkerülte a kaput. Tíz perccel később Roberto Soriano elől piszkálták ki a labdát az utolsó pillanatban a védők, így ez a helyzet is kimaradt. A meccs helyzete azonban a 71. percben történt, amikor Caicedot szerelték minden bizonnyal szabálytalanul a tizenhatoson belül, de továbbment, és a túl nagy lendület miatt hamarabb esett el, mint ahogy a labdát elérte, pedig a kapu üres volt. A végére beindult a Villarreal és folyamatosan a hazaiak kapuját ostromolták, de nem jött össze a gól sehogy sem. Ezzel az Espanyol gól nélküli döntetlent játszott a sárga tengeralattjáróval.

Malaga – Athletic Bilbao : 2-1 (0-1)
Gólszerzők:  Ramirez (82.), Duda (83.) ill. Aduriz (3.)
Sárga lapok: Rosalses (36.), Ricca (45+1), Castro (54.), Reico (68.), Kone (70.) Duda (84.), Charles (84.), Juanpi (88.)  ill. de Marcos (52.), Sabin (59.), Laporte (86.)
Kiállítás: Kone (90+3.) ill. Balenziaga (36.)

640x360_02184306malaga-athetic-bilbao02

Forrás: laliga.es

A Malaga – Athletic Bilbao mérkőzés sokkal izgalmasan kezdődött, főleg, hogy a vendégek már a 3. percben megszerezték a vezetést. Oscar de Marcos labdájára érkezett jól Aduriz, aki egy tökéletes lövést küldött a kapu bal alsó sarkába. A Malaga is próbálkozott még az első félidőben, a 21. percben Juanpi próbálkozása volt ígéretes, de a labda végül elkerülte a kaput. A 36. percben jött egy változás, amikor Balenziaga kapott egyből piroslapot egy ronda szabálytalanságért.

Az eredmény ettől függetlenül megmaradt a második félidőre is, de minden bizonnyal az emberelőnynek köszönhetően, jelentősen feljavult a Malaga, több próbálkozásuk is csak centikkel kerülte el a kaput. A Malaga labdatartással és sokpasszos játékkal próbált támadásokat építeni. Nem is bírta ki a Bilbao a végéig, a Malaga a 82. percben Ramirez egyenlített szögletből, majd egy perccel később megfordították a mérkőzés állását. Juan Carlos jól indította Dudát, aki könnyedén juttatta a labdát a hálóba. A hazaiak a meccs végére már nyolc sárgánál jártak, aztán a hosszabbítás harmadik percében Kone megkapta a másodikat, így a Malaga is tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, de ez az eredményre és a játékra már semmilyen hatással nem volt.