Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Összecsaphat a transzferpiacon a PSG és az Inter

A francia sajtóban jelent meg a hír, miszerint a Paris Saint-Germain és az olasz Internazionale ugyanarra a játékosra vadászik. A csapatok között így a télen akár licitháború is kitörhet, a lapok már most 30 millió eurós vételárról írnak, mely a Benfica zsebében landolhat.

01_19110311_6e1d5e_2875531a

Mindkét csapat hosszútávú megoldásban gondolkozik belső védő poszton, a PSG még mindig David Luiz utódját keresi, a brazil ugyanis másodregnálását tölti a Chelsea csapatánál. Noha Marquinhos és Thiago Silva jelenleg jó párost alkot, két dolgot is meg kell jegyezni. Mi van, ha egyikük megsérül, illetve azzal is számolni kell, hogy a csapatkapitány immáron 32 esztendős, s fiatalabb nem lesz, egy védőnél pedig nagyon fontos a gyorsaság kérdése, mely az idő haladtával elkezd kopni. A párizsiak keretében az említett két játékoson kívül csupán a 21 esztendős zöldfülű Presnel Kimpembe található.

Az Inter esetében ne csodálkozzunk azon, hogy a védelem megerősítése a cél, a hátsó alakzat hosszú ideje nem úgy szuperál, ahogyan az elvárható lenne. A Murillo-Miranda duó nem rossz, de sokan azt mondják, hogy a jótól is messze van, s ráadásul csakúgy mint a PSG-nél, nem igazán van minőségi alternatíva.

Így került képbe mindkét együttesnél a Benfica 22 esztendős svéd labdarúgója Victor Lindelöf, aki fiatal kora elleniére roppant megbízhatóan teljesít. Piaci árát a trnsfermarkt.de 12 millió euróra taksálja, a portugál klub pedig jól bebiztosította magát egy 2020 nyaráig szóló kontraktussal. Első ízben tehát a Benfica irányába kell olyan tétellel kopogtatni, melyre azt felelik, hogy beszélgethetünk. A lapok által megszellőztetett 30 millió euró ilyen tétel lehet, s minden bizonnyal Lindelöf sem bánná a váltást, hiszen a lépcsőfok, a fejlődés megkérdőjelezhetetlen, lévén a francia és az olasz foci egyik gigászáról beszélünk.