Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21: Portugália ellen készülnek fiaink

Kemény mérkőzés elé néz a magyar U21-es válogatott, miután csütörtökön az eddig veretlen, ráadásul egy gólt kapó Portugáliával mérkőzik meg Gyirmóton.

u21-mlsz-humlsz.hu

Két hetes felkészülésen lesznek túl a fiatalok, akik a múlt héten még a felnőttekkel voltak kiegészülve. Bernd Storck szövetségi kapitány így továbbra is szemmel tartja az ifjoncokat. Ebből a válogatottból került be korábban a nagyokhoz, Kleinheiser László, Nagy Ádám, Vida Máté is. Az mlsz.hu-nak a következőket mondta Storck:

A párhuzamos összetartás célja, hogy a fiatalok érezzék: az U21-es válogatott már a felnőtt válogatott előszobája, és a két csapat egy nagy családként élje meg a felkészülést, a játékosok ismerjék meg egymást és a válogatott játékstílusát, miközben erősödik a közösség csapatszelleme is. Az U21-es válogatottunk két évvel ezelőtt U19-esként már találkozott a portugálok legjobbjaival, és akkor 6–1-es vereséget szenvedett. Úgy gondolom, hogy azóta erősödött a csapat, és fejlődésüknek jó tesztje lesz az előttünk álló mérkőzés.

– Új edzőként kerültem az U21-es csapathoz, így az első körben az volt a legfontosabb, hogy megismerjük egymást a játékosokkal, és olyan munkát végezzünk, amellyel kivívjuk egymás tiszteletét. A beilleszkedésben, a játékosok megismerésében rengeteg segítséget kaptam a magyar kollégáktól, a háttérstábtól, amit ezúton is köszönök nekik. Hosszú, fárasztó, de eredményes időszakot töltöttünk együtt. Szeptemberben két teljesen különböző ellenféllel mérkőztünk meg, több új játékos is bemutatkozhatott a válogatottban, úgy gondolom, hogy a társaság a pályán és azon kívül is összekovácsolódott ezek pedig már Michel Boris szavai. A szövetségi edző augusztusban csatlakozott az utánpótlás válogatotthoz.

A magyar válogatott kerete

Kapusok:
Banai Dávid (Újpest FC)
Horváth Dániel (ETO FC Győr)
Nagy Gergely (Vasas)

Védők:
Forgács Dávid (Ancona)
Hangya Szilveszter (Vasas)
Hegedűs János (Swietelsky Haladás)
Lenzsér Bence (Paksi FC)
Kecskés Ákos (Újpest FC)
Osváth Attila (Vasas)
Szilvási Péter (DVSC)
Szivacski Donát (Vasas)

Középpályások:
Berecz Zsombor (Vasas)
Cseke Benjámin (Újpest FC)
Kalmár Zsolt (RB Leipzig)
Madarász Márk (Gyirmót FC)
Szántó Tamás (Rapid Wien)

Támadók:
Balogh Norbert (Palermo)
Géresi Krisztián (Videoton FC)
Holander Filip (Budapest Honvéd)
Mervó Bence (Slask Wroclaw)
Nagy Dominik (Ferencváros)
Prosser Dániel (Budapest Honvéd)
Sallai Roland (Palermo)
Zsótér Donát (Újpest FC)

Endrődi Dávid