Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ki is az az André Silva?

Tegnap este Portugália 6 gólt lőtt a Feröer-szigeteki válogatottnak, az első hármat pedig a 20 éves csatár, André Silva lőtte. A játékos neve nem biztos, hogy sok embernek ismerős lehet, ezért bemutatjuk a fiatal portugál eddigi karrierjét és eredményeit. 

394a259400000578-3831379-image-m-46_1476131898893

Forrás: angelnews.com

Sokan rácsodálkozhattak tegnap, hogy ki az a fiatal támadó, aki Cristiano Ronaldo helyett szállította a mesterhármast a Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőn.

André Silva 16 éves kora óta a Porto játékosa, ahol végigjárta a portugál klub korosztályos csapatait, majd idén nyáron került fel a felnőtt csapathoz, és azóta minden meccsen pályára lépett a bajnokságban, ami alatt 5 gólt és 2 gólpasszt szerzett. Ráadásul már az első meccsén betalált, a másodikon pedig ő szerezte meg a győztes gólt csapatának az Estoril ellen. Nem csoda, hogy a Porto edzője, Nuno Espirito Santo a Sporting elleni bajnoki kivételével, amelyen egyébként kikaptak, minden meccsen a kezdőbe rakta a támadót. Emellett a szerződésében egy 60 millió eurós kivásárlási ár szerepel.

A válogatottbeli karrierjét tekintve Silva minden szinten képviselte hazáját, az U16-os csapattól egészen az U21-esig. Fernando Santos portugál szövetségi kapitány idén augusztusban hívta be a csatárt a felnőtt válogatottba, és 2016. szeptember 1-jén debütált a Gibraltár elleni barátságos mérkőzésen még csereként.  Első gólját október 7-én, az Andorra elleni vb-selejtezőn szerezte, és a tegnapi találatokkal együtt, három tétmeccsen négy gólnál tart a válogatottban a 20 éves tehetség.

Silvát igaz még csak most fogja megismerni a nagyközönség, mégis könnyen lehet, hogy ő lehet a portugál válogatott jövője támadófronton, amikor már Cristiano Ronaldo visszavonul a nemzetközi futballtól. A Porto egyébként is jó a tehetségek kinevelésében, elég csak James Rodriguezre vagy Radamel Falcaora gondolni.

Szigeti Andrea