Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított a saját nevelésű játékos

A Videotonnál nem akarják azt a hibát elkövetni, mint 2015 nyarán, mikor több fontos játékos ingyen hagyhatta el a klubot lejárt szerződésére hivatkozva. Az elmúlt időszakban több fontos labdarúgóval hosszabbítottak, s tegnap újabb bejelentést tettek.

vidi-hu(vidi.hu)

Szolnoki Rolanddal a csapat saját nevelésű védőjátékosával, közel fél évvel szerződése lejárta előtt sikerült megegyeznie a vezetőségnek, így 2019 nyaráig meghosszabbította kontraktusát. A hátvéd korábban a Paks ellen mutatkozott be 2011-ben az élvonalban, szintén a zöld-fehérek ellen ünnepelhette nemrégiben századik fellépését, jelenleg százöt NB I-es meccs van a lábaiban.

Nagyon boldog vagyok, hogy nevelőklubom a jövőben is számít rám, természetesen örömmel írtam alá a szerződéshosszabbítást, hiszen nagyon sokat jelent nekem ez a klub. … Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen viszonylag fiatalon már szinte valamennyi magyarországi címet megnyertem a Vidivel, egyedül a Magyar Kupa serleg hiányzik, de remélem, a mostani szezon végén már azt is a magasba emelhetjük a csapattársakkal. … Tényleg minden ehhez a klubhoz köt, kölyökként játszottam az első élvonalbeli meccsemet itt, ma pedig már apuka vagyok, és bízom benne, hogy egyszer majd a fiam az örökömbe lép itt, a Vidiben” – nyilatkozta a vidi.hu-nak az aláírás után  Szolnoki Roland.

“Külön örülök, hogy Szolnoki Roland szezon végén lejáró szerződését már most sikerült két évvel meghosszabbítanunk, hiszen egy saját nevelésű, a Vidihez ezer szállal kötődő játékosról van szó, akit a szurkolók és a csapattársak is elismernek és szeretnek. Több poszton is képes magas szinten játszani, hozzáállása és edzésmunkája pedig példamutató, attól függetlenül, hogy a hétvégén a kezdőcsapatba jelöli-e a stáb, vagy nem. Persze az egész csapat mentalitása rendben van, ez a Vidinél alapelvárás, de Szoszó hozzáállását így is ki lehet emelni. Rolandot rutinja ellenére még mindig fiatal játékosnak mondanám, akiben nagyon komoly fejlődési potenciál van” –  ezek pedig már a sportigazgató, Kovács Zoltán szavai.

Endrődi Dávid