Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Nehezen, de nyert a Valencia – videóval!

Hamar vezetést szerzett a Valencia, de a Sporting Gijón azután is nagyon jól játszott. Össze is jött nekik az egyenlítés, de egy szabadrúgást követően a Valencia megfordította a mérkőzést, Mario Suarez második góljával. 

640x360_16191235_mg_0402

Forrás: laliga.es

Sporting Gijón – Valencia: 1-2 (1-1)
Helyszín: El Molinón (Gijón) Vezette: Jose Luis Munuera Montero
Gólszerzők: Castro (42.)  ill. Mario Suarez (7. 65.)
Sárga lapok: Ait-Atmane (23.) Duje Cop (45+1.), Mere (65.) Burgui (76.) ill. Bakkali (80.)
Kiállítás: – ill.-

Sporting Gijón: Cuellar, Lopez Blanco, Amorebieta, Mere, Castellano, Rodriguez (Afif, 79.), Alvarez, Ait-Atmane, Gomez (Burgui, 71.), Duje Cop (Viguera, 65.), Castro. Vezetőedző: Abelardo Fernandez

Valencia: Diego Alves, Montoya, Garay, Santos, Gaya, Mario Suarez, Perez, Parejo, Cancelo, Rodrigo (Medrán, 90+2.), Mina (Bakkali, 65.).  Vezetőedző: Cesare Prandelli

A Valencia nem vesztegette az időt, már a 7. percben megszerezte a vezetést. Rodrigo adta be középre a labdát, Mina elengedte, így épp Mario Suarez elé került, aki könnyedén lőtte be a kapuba. A Valencia volt inkább fölényben, de a hazaiak sem álltak be védekezni, és igyekeztek támadni az egyenlítés érdekében. Nagy ziccerig egyik csapat sem jutott el, és inkább a Valencia birtokolta a labdát, és várta, mikor lazul fel a hazaiak védelme. A Sporting támadásaira ügyesen figyeltek a vendégek védői, így időben tudtak tisztázni egészen a 42. percig, amikor a hazaiak egyenlítettek. Lopez Blanco adta be a labdát a bal szélről, amire Carlos Castro érkezett megelőzve a védőjét és a hálóba fejelt. A félidőben már nem változott az állás.

A második félidőre a Sporting Gijón sokkal jobban játszott és sokkal inkább jelentett veszélyt a Valencia kapujára, a vendégek egyre több szabálytalanságot is elkövettek, hogy megállítsák a hazaiak támadásait. A 65. percben Mere szabálytalanságot követett el, ami miatt a játékvezető szabadrúgást ítélt a Valenciának. Parejo lőtte be a labdát a apu elé, amit a Sporting védője, Alvarez fejelt le, de éppen az üresen érkező Mario Suarez elé, aki kapu előteréből lőtte a labdát a hálóba. Ezzel a vendégek megfordították a meccset. A Sporting nem szerette volna, hogy ez így maradjon, ezért továbbra is nyílt játékot játszottak. a 74. percben Rodigo harcolt ki magának egy helyzetet, de a labdát néhány centivel a kapu fölé lőtte. A Valencia megpróbálta minél többet magánál tartani a labdát, ezzel is megakadályozva az egyenlítés esélyét. A 86. percben közel járt hozzá a Sporting Amorebieta fejese után, de Diego Alves bravúrral védett. Az eredmény végül nem változott, a Valencia el tudta hozni a három pontot Gijónból.

Szigeti Andrea