Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Gálázott az Olympikaos, mesterhármassal nyert a Young Boys

Egy félidő elég volt a görögöknek, hogy eldöntsék az Astana elleni randevújukat, míg a Young Boys igencsak megizzadt odahaza az eddigi listavezető APOEL ellen.

olympiakos

Könnyedén hozta a kazah Astana elleni összecsapást az Olympiakos, amely egy tízperces etap alatt lerendezte a találkozót. Figueiras, majd Elyounoussi és Seba góljaival gyorsan háromgólos előnyre tett szert a görög rekordbajnok. A második félidőben szépített ugyan Kabananga révén az Astana, ám négy percre rá kiállították Canast, s innentől esélye nem volt a látogatóknak a pontszerzésre sem. A félidő derekán ugyanis Seba bebiztosította a hellének győzelmét, akik ezzel a kvartett élére alltak.

Olympiakos – Astana 4-1 (3-0)
G.: Figueiras (25.), Elyounoussi (33.), Seba (34., 65.) ill.: Kabananga (54.)
Kiállítva: Canas (58.)

yb-apoel2

A forduló előtt listavezető ciprusi APOEL Bernbe látogatott nem titkoltan azzal a céllal, hogy megőrzi, netalán tovább növeli előnyét a többiekkel szemben. Ehhez jó alapot szolgáltatott, hogy már az első negyedórában előnybe kerültek, ám nem számoltak a hazaiak gólgyárosával, Guillaume Hoarau-val. A francia csatár egymaga verte meg a reménykedő ciprusiakat. Négy perccel Efrem gólja után egalizált, majd a második játékrészben kivédte tizenegyesét a vendégek kapusa, de a kipattanót a léc alá vágta, hogy aztán a hajrában valóban betaláljon a mészpontról is. A kvartettből az Astanának már kevés esélye van a továbbjutásra, a másik három csapat ellenben egyformának tűnő eséllyel pályázik a csoportkörből való továbblépésre.

yb-apoel

Young Boys – APOEL 3-1 (1-1)
G.: Hoarau (18., 52., 82., a harmadik 11-esből) ill.: Efrem (14.)

A csoport állása:

el-b

Gavalovits Sándor