Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Utolsó perces büntető mentette meg a Barcát! – videóval!

Izgalmas és durva mérkőzést játszott egymással a Valencia és a Barcelona. A Barcelona szerzett vezetést, de a Valencia tíz perc alatt fordított. Ezután Suarez egyenlített, majd az utolsó perces büntető értékesítésével végül győzni tudott a Barcelona! 

640x360_22165809valencia-barcelona26

 

Forrás: laliga.es

Valencia – Barcelona: 2-3 (0-1)
Helyszín: Mestalla (Valencia) Vezette: Undiano Mallenco
Gólszerzők: Munir (52.), Rodrigo (56.) ill. Messi (22. 94. – büntetőből) Suarez (62.)
Sárga lapok: Garay (17.), Diego Alves (23.), Mario Suarez (69.) Enzo Perez (76.), Abdennour (92.) ill. Busquets (25.), Digne (47.), Neymar (51.), Messi (73.)
Kiállítás: – ill.-

Valencia: Diego Alves, Mangala, Montoya, Gaya (Abdennour, 38.), Garay, Cancelo, Mario Suarez, Nani, Parejo, Enzo Perez, Rodrigo (Mina, 71.). Vezetőedző: Cesare Prandelli

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Umtiti, Digne, Mascherano, André Gomes (Denis Suarez, 71.), Iniesta (Rakitic, , Busquets, Messi, Neymar, Suarez. Vezetőedző: Luis Enrique

Teljesen kiegyenlített volt a meccs kezdete, nem játszott alárendelt szerepet a Valencia. A vendégek viszont korán hátrányba kerültek, amikor a 14. percben sérülés miatt le kellett cserélni Iniestát. Durván játszott a Valencia, amivel megfojtotta a Barcelona játékát. A 22. perccben azonban a csereként beálló Rakitic adott pontos labdát Messinek, aki a tizenhatos előteréből lőtt a kapuba, és megszerezték a vezetést. Ezután több ziccere is volt a Barcának, de Diego Alves megmentette csapatát. A 31. percben Messi lövését blokkolta, a 36. percben pedig Suarezt akadályozta meg a gólszerzésben. Nem nagyon talált eddig magára a Valencia a gól után, de az első félidő utolsó 10 percében két szép támadást is vezethettek a hazaiak, a 44. percben Dani Parejo vihette egy az egy ellen a labdát Ter Stegen az útját állta.

A második félidő egy hatalmas Barcelona helyzettel kezdődött. Az 50. percben Neymar lövését Diego Alves védte, a kipattanót pedig Rakitic lőtte a kapufára. A Valencia viszont visszajött a meccsbe, és az 52. percben egyenlített a Valencia. A Barcelonától kölcsönben lévé Munir elé került a labda, aki távolról, laposan lőtte el Ter Stegen mellett a labdát a kapuba. Az 56. percben pedig meg is fordították a mérkőzést. Egy szöglet után Nani kapta a labdát, majd beívelte a labdát elé, amire Rodrigo érkezett és belőtte a labdát a kapuba. Nem sokáig örülhetett viszont a Valencia, mert egyenlíteni tudott a Barcelona. A 62. percben szögletet rúghattak a katalánok, amit Neymar fejelt a kapura, de Diego Alves kivédte, a kipattanót viszont Suarez bebombázta a hálóba. A következő percekben is maradt a durva játék, és helyzetekig nem igazán jutott egyik csapat sem. A Valencia most már szerette volna megnyerni a mérkőzést, egyre többet támadtak, amikor el tudták venni a labdát, de még így is nagyon veszélyes volt a Barcelona. A 92. percben azonban tizenegyest kapott a Barcelona! Messi állt a labda mögé, és Diego Alves mellett belőtte a büntetőt. Ezzel a Barcelona végül megnyerte a mérkőzést.

Espanyol – Eibar 3-3 (0-3)
Gólszerzők: Perez (64.), Piatti (74.), Baptistao (93.) ill. Einrich (23.), Reyes (27. – öngól), Kike (44.)
Sárga lapok: Baptistao (74.), Caicedo (79.) ill. Pedro Leon (11.), Lejeune (17.), Inui (37.), Rico (77.), Luna (80.)
Kiállítás: Caicedo (84.)

A meccs elején mezőnyfölényben voltak a hazaiak, de nem tartott sokáig az előny. Az Eibar az első gólt a 23. percben szerezte. Kike sarokpasszát követően Einich lőtte a kapuba a labdát. A 27. percben jött a második. Diego Reyes ért bele nagyon szerencsétlenül … beadásába, és a labda a lábáról a kapuba pattant. Itt nem álltak meg a gólgyártással a vendégek, a 44. percben most Kike talált be Einrich passzából. 

A második félidőre visszavett a tempóból az Eibar, és hagyták támadni az Espanyolt. A 64. percben jött a szépítés Perez révén. Piatti adott gyönyörű sarkazós gólpasszt Pereznek, aki távolról lőtte be a a labdát a kapus mellett a hálóba. Feljavultak a hazaiak, és a 74. percben már a második góljukat szerezték. Bapristao beadása megpattant egy védőn, a labda pedig Piatti elé pattant, aki kapásból lőtte a kapuba. A 84. percben azonban emberhátrányba került az Espanyol Caicedo kiállításával. Ez viszont nem hátráltatta őket, mivel a 93. percben egyenlített az Espanyol Leo Baptistao révén.