Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: Kötelező Arsenal siker, izgalmas Leeds győzelem

Az elmúlt este az Angol Ligakupa küzdelmeiben az Arsenal hozta a kötelezőt, míg a Leeds izgalmas csatában diadalmaskodott.

Angol Ligakupa, nyolcaddöntő

Az Arsenal az elmúlt héten a BL-ben a Ludogorec gárdáját ütötte ki, majd a hétvégi bajnokin az újonc Middlesborough csapatával ikszelt. A Ligakupában másodosztályú ellenféllel találta szemben magát tegnap este. Londonban természetesen a hazai csapat volt az esélyes, ezt pedig a 33. percben Oxlade-Chamberlain nyomatékosította is, hiszen az ő találatával került előnybe a hazai együttes (1-0)! Az Ágyúsok az első játékrészben 12 alkalommal próbálkoztak lövéssel, ezekből pedig a gólt is beleszámítva 3-szor találták el a Reading kapuját. A vendégek ezzel szemben ugyan csak ötször próbálkoztak, de kétszer védenie kellett Martinez-nek.

A folytatásban mezőnyben továbbra is dominált az Arsenal. Eközben a vendégeknek is akadtak helyzeteik, de gólig nem jutottak el. Nem úgy, mint Oxlade-Chamberlain, aki a 77. minutumban második találatát szerezte meg. Az angol a francia Giroud-tól kapta meg a játékszert, előbbi pedig a visszatett labdát – egy védőn megpattanva – a kapuba továbbította (2-0)!
Ezzel hozta a kötelezőt a hazai együttes, amely már így negyeddöntős a Ligakupában.

Arsenal – Reading 2-0 (1-0)
Helyszín: Emirates Stadion, London
Vezette: Scott
Gólszerzők: Oxlade-Chamberlain (33′, 77′), ill.
Sárga lapok: – , ill. McCleary (76′), Moore (78′)
Kiállítás:

Arsenal: Martinez – Jenkinson, Gabriel, Holding, Gibbs – Elneny, Maitland-Niles – Oxlade-Chamberlain (Zelalem 80′), Iwobi, Reine Adelaide (Giroud 66′) – Perez (Willock 72′)
Vezetőedző: Arséne Wenger

Reading: Al Habsi – Obita, Blackett, Moore, Watson (Gravenberch 68′) – Evans, Kelly, Van den Berg (Quinn 81′) – Harriott (Kermogant 57′), Samuel, McCleary
Vezetőedző: Jaap Stam

Leeds United – Norwich 1-1 (1-1), h.u.: 2-2, büntetőkkel: 3-2
Gólszerzők: Antonsson (43′), Wood (109′), ill. Pritchard (14′), Oliveira (99′)

Két másodosztályú együttes találkozójára is sor került az elmúlt este az Angol Ligakupában. A Leeds hazai pályán fogadta a Norwich csapatát. A vendégek kezdték jobban a találkozót, és összességében több helyzetük is akadt ellenfelüknél. A 14. minutumban a vendégek részéről Pritchard volt eredményes (0-1). Annak ellenére, hogy kapura veszélyesebb volt a Norwich, a hazai csapat két kaput eltaláló próbálkozásából Antonsson révén egy beakadt az első félidő hajrájában (1-1), így egyenlő esélyekkel vághattak neki a folytatásnak a csapatok.

A fordulást követően viszont gólok nem, csak helyzetek születtek, így jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

A ráadásban az első gólt szerző Pritchard ezúttal a gólpasszt szállította, eredményes pedig Oliveira tudott lenni a 99. percben (1-2)! Az hosszabbítás második félidejében viszont jött az egalizálás, méghozzá Wood révén a 109. percben (2-2)! Több találat már nem esett, így jöhetett a tizenegyespárbaj.

A vendégek kezdték a büntetők rúgását, Dorrans pedig nem hibázott (0-1), ahogy Wood is újra betalált a Leeds részéről (1-1).
A második körben viszont hibázott a Norwich, s a gólt és gólpasszt jegyző Pritchard nem tudta berúgni a tizenegyesét (1-1), ám Roofe betalált, ezzel előnyt szerezve a Leeds-nek (2-1). Naismith sem állt a helyzet magaslatán, de a vendégek szerencséjére Philips is hibázott, így nem tudott ellépni a hazai csapat (2-1). A negyedik sorozatban Oliveira is újra betalált (2-2), míg Grimes nem tudott eredményes lenni, így visszajött a Norwich (2-2). A legvégén Brady rontott vendég részről, Vieira pedig berúgta a labdát a kapuba (3-2), ezzel megnyerve a mérkőzést a Leeds United-nek, bejutva a Ligakupa negyeddöntőjébe!

Nagy Dávid