Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wenger nem rajong az Aranylabdáért

Arsene Wenger nem kímélte azokat a játékosokat, akiket érdekel az Aranylabda, amikor annak esélyeseiről kérdezték. Szerinte ezek a játékosok csak magukra gondolnak. 

1477650666_908020_1477651195_noticia_normal

Forrás: AS

Nem titok, hogy Wenger nem rajong túlságosan az Aranylabdáért. Januárban azt állította, hogy inkább úgy gondol a díjra, mint egy “ellenségre”, ami rossz hatással van a labdarúgásra. A héten bejelentették az Aranylabda jelöltek 30 fős listáját , így elkerülhetetlen volt, hogy valaki felhozza ezt Wenger legutóbbi sajtótájékoztatóján.

A francia edző meg is ragadta az alkalmat, hogy kritizálja azokat a játékosokat, akik fontosnak tartják ezt az egyéni díjakat, így könnyen lehet, hogy nem nagy rajongója Cristiano Ronaldónak és Messinek sem. Igaz, válaszában nem emelt ki senkit külön.

“Vannak játékosok, akik csak magukra gondolnak, mivel megszállottak az Aranylabdával kapcsolatban, és fontosabbnak tartják a csapatnál. Hiszek benne, hogy a futballnak csapatsportnak kellene lennie, de a mai világban már minden az egyéni teljesítményekről szól.”

Miután januárban Messi átvette a díjat, Wenger nem volt elragadtatva a dologtól, és nem is gratulált a győztesnek.

“Nem vagyok nagy rajongója az Aranylabdának. A foci egy csapatjáték. Semmi értelme az egyéni teljesítményeket díjazni. Nem tetszik, hogy merre halad ez a sportág.”

Szigeti Andea