Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB III: Ajka – Győr meccs góljai

Ritkán adunk hírt a magyar hátérországból, de azért a Győr szereplését szemmel tartjuk. Hétvégén a tavaly még NB II-es Ajka vendégei voltak, s óriási csatában 3-2-re legyőzték vetélytársukat. Ráadásul a harmadik mindent eldöntő találatot magasabb osztályban is megirigyelnék.

Az NB III Nyugati csoportban a régi idők focijának szereplői szép számmal képviseltetik magukat. Jelenleg ebben a csoportban szerepel a Győr mellett a Kaposvár, a Tatabánya, a Csepel, és a III. Kerület is. Ezen csapatok az elmúlt 20 évben megfordultak az élvonalban is. Ezen időtávban az NB II-ben játszott az Érd, a Veszprém az Ajka és a Hévíz. S az élvonalbeli csapatok második csapatairól se feledkezzünk meg hisz itt található meg a Videoton, a Bp. Honvéd utánpótlása is. (természetesen a kevésbé veretes múlttal rendelkező Gyirmót II és Puskás Akadémia II. mellett)

A Győrben korábbi NB I-es labdarúgók tucatja található meg, lévén a hétvégi pályára lépők közül  (Kunsági – Vadász, Nagy J., Nagy Á., Kiliti – Lázár (Rácz), Pongrácz, Magasföldi (Kabát) – Beliczky (Kulcsár K.), Szabó L., Zamostny), csak Kiliti és a két gólig jutó Szabó Lukas nem játszott a magyar élvonalban. Az ETO célja nem lehet más, mint a másodosztályba jutás, igaz nem lesz egyszerű lévén jelenleg a tabella harmadik helyét foglalja el, hat ponttal lemaradva az Érd, és eggyel a Kaposvár mögött.

Endrődi Dávid