Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Az angolok fejesgólokkal intézték el a skótokat – videóval

Tovább folytatódtak a 2018-as vb-selejtezők. Az F-csoport pénteki mérkőzésein Anglia hazai pályán fogadta Skóciát, valamint Szlovákia szintén hazai közönség előtt látta vendégül Litvániát. A szlovénok pedig Máltába látogattak. 

2421849_w1

Anglia – Skócia 3:0 (1:0)
Helyszín: Wembley Stadion (London)  Vezette: Cakir (török)
Gólszerzők: Sturridge (24.), Lallana (50.), Cahill (62.)
Sárga lap:Cahill (57.), Rooney (90+1.) ill.  Griffiths (55.)
Kiállítva: – ill. –

Anglia: Hart – Rose, Stones, Cahill, Walker – Dier, Henderson – Lallana, Rooney, Sterling – Sturridge (Vardy 75.). Szövetségi kapitány: Southgate

Skócia: Gordon – Anya (Paterson 80.), Wallace, Hanley, Berra – Brown, Fletcher – Morrison (McArthur 66.), Snodgrass (Ritchie 82.), Forrest – Griffiths. Szövetségi kapitány: Strachan

Harmadik mérkőzésen ült le az angol válogatott kispadjára Gareth Southgate. Az ellenfél ezúttal Skócia volt, újra visszakerült az új kapitány alatt a kezdőbe a Liverpool támadója Daniel Sturridge és kikerült Vardy illetve Kane is aki az elmúlt hétvégén tért vissza sérüléséből.

A találkozó első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, az angolok próbáltak támadásokat építeni de azt rendre lekapcsolták a skót védők. A 24. percben aztán az első komoly lehetőségből gól is született, Walker beadását Sturridge fejelte védhetetlenül a hálóba megszerzeve az angoloknak a vezetést. A skótok két perccel később egyenlíthettek volna azonban Griffithis lövése megpattant az egyik védőn így Hart könnyedén hárította. Az első félidő sok említésre méltó eseményt nem hozott mindössze 1-1 kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel.

A második félidő elején felpörögtek az események, és a skótok veszélyesebbek lettek. Előbb a 48. percben Forrest lőtt nem sokkal a kapu mellé, majd egy perccel később Snodgrass ziccerét fogta óriási bravúrral Joe Hart. Szinte a semmiből szerezte meg második gólját az angol válogatott, a második félidő 50. percében először jutottak el a skótok kapujához, Rose remek beadása Lallanat  megtalálta aki egy remek fejessel növelte kettőre az angolok előnyét. Az 57. percben Snodgrass próbálkozott meg egy távoli lövéssel, azonban csúnyán célt tévesztett. A 62. percben tovább növelte előnyét Anglia, Rooney szögletét követően Cahill fejelt a hálóba. A 70. percben az egykori liverpooli csapattársak Henderson és Sterling játszott össze, azonban a fiatal szélső nem tudta a hálóba jutattni a játékszert. A 82. percben újabb angol lehetőség adódott, ezúttal is Sterling került ziccerbe, lövését az utolsó pillanatokban blokkolták a skót védők. Győzelmével az angol válogatott maradt a csoport élén, míg a szlovénok maradtak a második helyen megelőzve Szlovákiát.

https://www.youtube.com/watch?v=QGSSDIkMMS8

A csoport másik két mérkőzésén az esélyesek könnyedén gyűjtötték be a három pontot. A szlovákok hazai közönség előtt arattak könyed 4:0-ás gőzelmet Litvánia ellen. Szlovákia már az első félidőben lerendezte a litvánokat, előbb Nemec és Kucka talált be az első negyedórában. Az első félidő hajrájában Skrtel növelte a szlovákok előnyét, majd a végeredményt Hamsik állította be a 87. percben. A csoport második helyén álló szlovénok soványka győzelmet arattak Málta válogatottja ellen.

Szlovákia – Litvánia 4:0 (3:0)
Helyszín: Stadion Antona Malatinského (Trnava) Vezette: Sidiropoulos A. (görög)
Gólszerzők: Nemec (12.), Kucka (15.), Skrtel (36.), Hamsik (87.)

 

Málta – Szlovénia 0:1 (0:0)
Helyszín: Ta’ Qali National Stadium (Attard) Vezette: Raczkowski P. (lengyel)
Gólszerzők: Verbic (47.)

Az F csoport állása négy fordulót követően:

fcsoport

 

Képek: uefa.com, eredmenyek.com

Ondik Gábor