Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hertha BSC: Dárdai a PSG játékosát szerződtetné a télen

A Hertha BSC kiválóan szerepel a német élvonalban, a csapat tíz mérkőzést követően a bajnoki dobogóért harcol, s jelenleg a Hoffenheim csak több lőtt góljával előzi meg Dárdai Pál csapatát. Köztudott, hogy a fővárosi csapatot nem veti fel a pénz, s ennek megfelelően kell gondolkozni és lavírozni a téli átigazolási időszakban. A magyar szakember a Bildnek adott interjújában beszélt minderről, s arról, hogy fiatal játékosok kölcsönvételében kell gondolkozni. 

1

Azt is elárulta Dárdai, hogy hatalmas potenciál lakozik az utánpótlásban pallérozódó mindössze 17 esztendős Arne Meierben – „Az erőssége a középpályán a játék felépítése, hihetetlen erős a jelenléte. Olyan dolgokat tud, amelyeket nem lehet megtanulni, csak a védekezésén kell még dolgoznia.” – Az ő beépítése hamarosan megkezdődhet a felnőtt csapatba, sőt, a Hertha BSC szeretné magához láncolni, így új szerződést szeretne aláírni labdarúgójával, akit Németország szerte elismernek.

Dárdainak tehát esze ágában sincsen távoznia, elmondása szerint nagyon élvezi a munkát, meseszerű ami történik körülötte és tervezi a jövőt. Berlinben! Az első számú téli kiszemeltje a Paris Saint-Germain mellőzött 19 esztendős gólfelelőse Jean-Kevin Augustin. A 177 centi magas támadó 20 Ifjúsági BL-meccsen 12 gólt szerzett, s a felnőttben is van már 2 gólja 23 meccsen. A mérkőzésszám csalóka lehet, mögötte játékpercek tekintetében nem sok van. Idén például mindössze 4 mérkőzésen kapott 53 játékpercet a francia élvonalban. Számára jelenleg a folyamatos játék és a rutinszerzés a legfontosabb feladat, melyet a Hertha BSC színeiben megkaphat. Egy kölcsönszerződésbe a párizsi együttes is könnyen belemehet.

Szerző: Őszi Ádám