Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az éjjel ma véget ér… Márciusig

Egy csodálatos év lezárásához érkezünk ma este, barátságos meccsen játszik a magyar labdarúgó-válogatott a svédek nemzeti csapata ellen. A nyári Eb-láz lezárásaként, pont napra pontosan egy évvel a kijutás után, egyúttal búcsúztatva négy nagyszerű korábbi válogatott labdarúgót.

hunswe

Jelenleg, még majdnem tízezer jegy kapható, így mondhatjuk, az éjjel véget ért. Nyáron még az utcákon felvonuló ifjak, a Franciaországba kiutazó szurkolók után, most körülbelül félházzal búcsúzik a válogatott. Ebben benne lehet, hogy kedd este van és hideg, de márciusban a horvátok elleni meccs alkalmával sem volt sokkal melegebb.

Bernd Storck a ma esti meccset két okból tartja fontosnak. Az egyik, hogy végre kipróbálhat újabb játékosokat az ifjak közül, mert vannak szép számmal ezúttal is a keretben. Szinte biztos, hogy ma átesnek a tűzkeresztségen Megyeri Balázs, Botka Endre, Nagy Dominik, Hangya Szilveszter és Berecz Zsombor közül jó páran. A kérdés az, hogy ki fog védeni, hiszen Dibusz Dénes volt korábban a második számú kapus, őt Király visszavonulásával beelőzte Gulácsi, az Eb-re is ők hárman utaztak, de Megyeri nagyszerűen dolgozott, mint negyedik számú kapus. Lehet, hogy Storck mester őt is kipróbálná “élesben”. Az biztos, hogy az egyik kapus Király lesz, hiszen ő ma búcsúzik a nemzeti csapattól, így az eddig 107 válogatottsága mellé még beírhat még egyet, s így 108-szoros válogatottként várhatja, hogy mikor előzi be őt valaki.Erre a legnagyobb esélye Gera Zoltánnak van, aki jelenleg 97-szeres válogatott. De a 86-szor a nemzeti mezt felöltő Dzsudzsák Balázs még csak most lesz harminc éves, így ő még legalább négy évig a keret tagja lesz, biztos, hogy elhagyja, mind a két legendás magyar játékost.

Ha már búcsú, Juhász Roland is ma, utoljára, 95.alkalommal felveszi a magyar válogatott meggypiros mezét, s elbúcsúzik a szurkolóktól. Nem lépnek pályára, de elbúcsúznak a közönségtől: a 79-szeres válogatott Vanczák Vilmos és az 59-szeres Hajnal Tamás.

A védelemben Juhász mellett várhatóan helyet kap Fiola Attila, aki Andorra ellen kimaradt, lévén a svájciak ellen bizonytalanul játszott, bemutatkozhat Botka Endre és Hangya Szilveszter. A vb-selejtezőn eltiltás miatt nem játszott Kádár, mivel a keretbe meghívta a kapitány, biztos, hogy a ma esti meccsen beveti. A hátvédsor így várhatóan: Fiola, Guzmics, Juhász (Lang), Kádár lesz, mint az Eb-n, s helyükre jöhetnek majd be az ifjak, vagy az is lehet, hogy a kapitány teljesen felforgatja a csapatot, s így kezdenek: Botka, Fiola, Juhász, Kádár (Hangya).

Középpályán alapból a Nagy Á., Gera – Gyurcsó, Kleinheisler, Dzsudzsák ötös kezdene… Itt biztos, hogy megkavarja a lapokat Storck. Elmondta, hogy ifjoncoknak lehetőséget kíván adni, így Vida Máté, Nagy Dominik mellett talán Berecz Zsombort is beveti. Igaz az előző két játékos közül Vida már átesett a tűzkeresztségen, Nagy pedig rendre a bővebb keretben helyet kapott, míg Berecz kevésbé, őt azért is hívta be a kapitány, hogy megnézze milyen erőállapotban van. Ugye ebben a játékrészben szokott Németh Krisztián, Stieber Zoltán, Elek Ákos is lehetőséghez jutni, úgyhogy itt akár elképzelhető lesz egy ilyen kezdőcsapat: -Nagy Á., Vida – Németh K., Nagy D., Stieber (Dzsudzsák).

A támadósorban Szalai Ádám és Böde Dániel közül valószínűleg, ma a magyar Tank a Fradi csatára fog kezdeni, hiszen neki is lehetőséget kell adni.

Egy biztos, ma este érdekes meccs elé nézünk, a svédek is fiatalokkal érkeztek, náluk a kapitány már el is árulta, mi lesz a kezdőcsapat: Nordfeldt – Krafth, Jansson, Granqvist, Wendt – Rohdén, J. Johansson, Hiljemark, S. Larsson – Thelin, Nyman

Endrődi Dávid