Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: CR ismét a régi fényében ragyog, veretlen a Real – videó!

12 fordulót kellett várni a Real Madrid első igazi erőpróbájára a La Ligában, ez viszont most megérkezett. A városi rivális ellen bizonyíthattak Zidane tanítványai.

Kép: AS

Kép: AS

Eljött az igazság pillanata! Ebben a szezonban először ugyanis végre egy igazán komoly ellenféllel nézett szembe a bajnokságot veretlenül vezető Real Madrid. Zidane együttesét sok kritika érte mostanában, ami főleg a játék minőségére irányult – az Atletico ellen viszont bizonyíthatta a francia tréner és csapata, hogy nincs mi miatt aggódni. Pedig számukra egyáltalán nem nézett ki jól ez a találkozó még a kezdés előtt: Benzema és Sergio Ramos is csak a padon kezdett, Kroos, Pepe és Morata pedig egyáltalán nem játszhatott – így egy kissé szedett-vedett védelemmel, valamint egy szintén kísérletinek mondható támadósorral léphettek pályára. A túloldalon ilyen problémák nem voltak: az Atleticónál többnyire egészségesen várták a találkozót a játékosok, akik közül Gameiro meglepetésre nem került be a kezdőbe – helyette Torres kezdett Griezmann oldalán.

Az iram rangadóhoz méltó volt. Olyan mértékben hajtottak a csapatok, hogy az már néha mintha túlzás is lett volna. Nem is alakult ki teljesen a játék, helyette egy futóversenyre emlékeztetett a meccs, ahol többnyire az egyéni megvillanások nyomtak sokat. Folyamatosan helyzetek mind a két kapu előtt, sok vállalkozókedv és persze puskaporos hangulat. Mindez inkább a Real Madridnak kedvezett, náluk ugyanis így nem jöttek ki az egyébként meglévő hiányosságok, érvényesültek viszont játékosaik képességei. Ronaldo például az első félidőben többet volt labdával, mint az elmúlt három meccsén összesen – és már jó régóta nem mozgott ilyen jól.

A Real akarata érvényesült és a 23. percben sikerült is előnybe kerülniük: Ronaldo szabadrúgása megpattant a sorfalon és végül a hálóban kötött ki. A gólt a portugálnak adták, de nem kizárt, hogy Varane testét érintette utoljára a játékszer. Ez persze a lényegen nem változtat – minden a lehető  legjobban alakult a fehér mezesek számára. Zidane fiai letámadtak, ami főleg Lucas Vazquez szerepeltetése miatt működött remekül. Isco is sokat mozgott, ahogy a másik két horvát is a középpályán – nem beszélve Ronaldóról. A nagy rohanásban teljesen szétesett az Atletico, melynek védekezése nem volt túl acélos a sokat hibázó Saviccsal, illetve az egész gárda rosszul csoportosította az energiáit. Maximális befektetett munka, minimális eredménnyel – ezen változtatni kellett.

Kép: AS

Kép: AS

Miután kis szerencsével sikerült megőrizniük az egy gólos hátrányt Simeonéék a szünetben szusszantak egyet, átbeszélték az élet nagy dolgait és a fordulás után felborították a pályát. A Real egy kicsit visszább vett, ők pedig jobban megbecsülték a labdát. A középpályán totális dominanciájuk volt, hirtelen elkezdtek úgy játszani, ahogy eredetileg akartak – csak 45 perc késéssel. A Real gondban is volt hátul, hiszen Griezmann, Carrasco és társaik jó érzékkel kezdték el felbontani a vendég védelmet. Probléma csak a helyzeteik kihasználásával akadt, hiszen Navas valahogy mindig megúszta kapott gól nélkül.

A félidő felén túl azonban már valamivel csökkent a hazaiak lendülete. A Real jobban le tudta őket lassítani, jobban el tudta osztani a területeket. Gameiro és Correa érkezése persze erőt kellett volna hogy adjon az Atleticónak, de valamiért a középpálya nem bírta a terhet és nem tudta kiszolgálni a támadókat. A Real eleinte csak egyszer-egyszer jutott el Oblak kapujáig, majd a 71. percben kritikus ponthoz érkeztünk: egy remek mélységi indítás után Ronaldo nyerte a futóversenyt, ám a tizenhatoson belül nem férhetett a labdához, hiszen Savic felrúgta hátulról. A gond csak az, hogy a védő a labdát nem találta el, így a bíró büntetőt ítélt, amit pedig a portugál magabiztosan értékesített is. Ronaldo duplájával így 2-0-ra vezetett idegenben a Real Madrid a városi riválissal szemben. Az Atleti ekkor már nem funkcionált megfelelően. Simeone veszített és nem tehetett semmit. Csapata futott, hátha még sikerül begyötörniük egyet, de csak egy újabb kapott gól lett a jutalmuk. Az elkövető pedig ki más, mint harmadszor is Ronaldo! A portugál nagyon hosszú idő után ismét jól játszott, ismét gólt, gólokat szerzett, ez pedig elégedettséggel töltheti el a szurkolókat is.

Nagyon érdekes találkozó volt ez. Idén talán most lehetett a legnagyobb tervszerűséget felfedezni a Real játékában, talán most először nézett ki úgy, hogy minden a terveik szerint megy. Mindezek ellenére viszont a mutatott játék még mindig messze van attól, amit arrafelé elvárnak a szurkolók. Ez a meccs talán nem volt olyan sima, mint ahogy a végeredmény mutatja, de egy biztos: ezen a meccsen az a csapat nyert, amelyik megdolgozott érte. Az Atletico súlyos pofonba szaladt bele. Alakulhatott volna ez másképp, de az ő szemszögükből ez egy elszalasztott lehetőség – megfoghatták volna a riválist, de nem koncentráltak eléggé. Őket megverni pedig – pláne három góllal – egyáltalán nem könnyű. A Real bizonyította, hogy igenis több, nagy nevek összességénel. Hamarosan pedig több nagy ellenféllel szemben is megmutathatják magukat. Zidane-ék így továbbra is veretlenül a a bajnokság élén, ráadásul még a Barca is botlott. Van minek örülni Madrid fehérebbik felében.

http://www.dailymotion.com/video/x52pjce_cristiano-ronaldo-free-kick-goal-hd-atletico-madrid-0-1-real-madrid_sport

http://www.dailymotion.com/video/x52pozx_cristiano-ronaldo-goal-atletico-madrid-0-2-real-madrid_sport

http://www.dailymotion.com/video/x52ppkx_cristiano-ronaldo-hattrick-goal-hd-atletico-madrid-0-3-real-madrid-19-11-2016-hd_sport

Atletico Madrid – Real Madrid 0-3
G.: Cristiano Ronaldo (23., 71., 77.)

Atletico Madrid: Oblak – Filipe Luis, Godin, Savic, Juanfran – Carrasco, Gabi (Correa), Koke, Saul Niguez – Griezmann, Torres (Gameiro). Edző: Simeone.

Real Madrid: Keylor Navas – Marcelo, Nacho, Varane, Carvajal – Isco (Benzema), Kovacic, Modric – Cristiano Ronaldo (James), Bale, Lucas Vazquez (Asensio). Edző: Zidane.

Baranyai Balázs