Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: A Mezőkövesd legyőzte a Vidit

A legjobb formában játszó csapat fogadta, a jelenlegi ezüstérmes pozíciót elfoglaló bajnokesélyes Videotont. Pintér Attila kezei között egy igazán kellemetlenül küzdő csapat kezd kialakulni, melyben már majdhogynem a keret fele külföldi. Ugye mikor a magyar utánpótlásról beszélünk, akkor az ember azt gondolná, hogy az egykori szövetségi kapitány minél több hazánk fiát vet be. Ennek ellenére jól szerepel az újonc, s arra készült, hogy ezúttal is meghúzza az oroszlán bajuszát.

videoton-mezokovesd(nso.hu)

A Videotonban Fejes András derékfájdalmak, Suljic vírusfertőzés miatt nem léphetett ma pályára, míg Varga József apróbb húzódást szenvedett az edzésen. A Mezőkövesd már négy meccs óta veretlen volt a forduló előtt, hiszen három győzelmet követően az előző fordulóban idegenben 0–0-s döntetlent játszott a Debrecennel. Érdekesség, hogy az említett négy meccsen még csak gólt sem kapott a Kövesd, és 10 szerzett pontjával az előző négy forduló legeredményesebb csapata volt a bajnokságban. A cél pedig a Videoton ellen sem volt más, mint legalább az egy pont megszerzése. A hazaiaktól Tujvel korábban a Videotonban is védett. A Vidi cserekapusa Horváth Tamás pedig kétszer fordult meg Mezőkövesden.

Az első tíz percben a vendég Videoton rohamozott nagy erőkkel, Tujvelnek többször figyelnie kellett, aztán váratlanul a 9.percben megszerezte a vezetést a Mezőköved. Molnár Gábor jobb oldalról bal lábbal ívelte a kapu elé a labdát, Nego nem figyelt Kinkre, azt észt válogatott támadó pedig fejjel megszerezte a vezetést csapatának. A gól után még jobban próbálkozott a Videoton, de megfigyelhető volt, hogy a Mezőkövesd bármikor elhúzhat egy kontrával, s akkor már nehéz helyzetbe kerül a Vidi. Ennek ellenére a 27.percben Lazovics indításánál Szeles elcsúszott, így a laszti eljutott Scsepovicshoz ő pedig megszerezte az egyenlítő találatot. A 38.percben trükkös szabadrúgás után majdnem megszerezte a vezetést a Vidi, Lazovics végzett el a mezőkövesdi térfél közepéről szabadot, középen egy támadó átlépte, s az így ment ki a kapufa mellett. Ezután már inkább mezőnyjáték folyt, a szünetre így 1-1-es döntetlennel vonultak be a csapatok.

A második félidő első komolyabb lövését a Mezőkövesd eresztette meg, Kink személyében olyan 18 méterről, de elkerülte a kaput. Majd Lazovics fantasztikus sarkazós passza után Feczesin lőtt a tizenhatoson belülről, de az is elment a kapu felett. Az 57.percben óriási helyzetbe került Diallo, miután Mevoungou labdát szerzett (a sárgalapos Pátkai utána rúgott szerencséjére eljutott a mali támadóhoz a labda) de a csatár Kovácsikba lőtte az óriási lehetőséget. A 60.percben “gyönyörű” mezőkövesdi támadást láthattunk, már ha így szerették volna a játékosok. Nagyon rosszul találta el Diallo, de így volt jó Kinknek, aki szintén rosszul találta el, s a labda végül kiment az alapvonalon. A 62.percben Scsepovics balról, éles szögből lőtt, de Tujvel hárított. 65.percben Diallo “ráült a biciklire”, két biciklicsel után tovább Pauljevicsnek, aki szintén egy két cselt megpróbált bemutatni, de kisodródott, visszaadta Diallonak, akinek a lövését védte Kovácsik. Majd a 67.percben Kink visszagurított labdáját Bacelic-Grgic nagy erővel kapura lőtte, de Kovácsik szerencséjére középre, így szögletre mentett. A 74.percben Géresi kapáslövését Tujvel a jobb felső sarokból szedte ki. A 81.percben Géresi jól ment el a jobb oldalon, az alapvonalról visszagurította Feczesinnek, akinek a kapura pördítését Tujvel védte. A 82.percben az elől maradt védők miatt Pauljevics majdnem üresen kapott egy kiváló labdát (vagyis kapott volna), hisz a kivetődő Kovácsik elütötte előle. Nagyon jó volt a meccs irama, s várható volt, hogy valamelyik csapat még szerez gólt. A 86.percben ez el is jött, s meglepetésre a hazaiak rúgták azt a bizonyos gólt. Gyors szabadrúgás után Pauljevic kiválóan tálalt Strestik elé, aki a tizenhatoson belülről nagy erővel meglőtte a második hazai gólt. Ezután beszorult a Mezőkövesd. Beívelés után Hadzic ollózott kapura egy labdát Tujvel gyors vetődéssel szögletre mentett. Továbbra is a Videoton maradt támadásban, de több gól már nem esett, így nagyot küzdve megnyerte a meccset a hazai csapat.

Mezőkövesd – Videoton: 2-1 (1-1)
Mezőkövesd vezette: Vad II. István
Gól: Kink (1-0, 9.p), Scsepovics (1-1 27.p), Strestik (2-1, 86.p)
Sárgalapok: Szeles (17.p) ill. Lazovics (16.p), Pátkai (33.p), Hadzic (41.p), Nego (56.p)

Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Szeles, Gohér – Mevoungou – Molnár G. (Pauljevic 58.p), Tóth B. (Bacelic-Grgic szünetben), Strestik, Kink (Vosáhlik 74.p) – Diallo vezetőedző: Pintér Attila
Videoton: Kovácsik – Nego, Fiola, Vinícius, Szolnoki – Pátkai (Géresi 61.p), Juhász, Hadzic – Lazovics, Feczesin, Scsepovics vezetőedző: Henning Berg

Endrődi Dávid