Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sértő rigmusok miatt panaszolták be az Atlético Madridot

A spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) bepanaszolta az Atlético Madridot a spanyol labdarúgó szövetségnek, mivel a szurkolóik sértő rigmusokat énekeltek, amelyek legtöbbször Cristiano Ronaldóra irányultak. 

1479983414_287352_1479983897_noticia_normal

Forrás: as.com

A La Liga szám szerint 6 db ilyen rigmust sorolt fel a panaszban a spanyol labdarúgó-szövetség erőszakellenes bizottságának, amelyeket a hétvégi Atlético Madrid – Real Madrid városi derbin hallottak a felügyelőik. A szurkolók állítólag olyan dalokat vezényeltek, amelyekben felfedezhetőek voltak a rasszista és gyalázó rigmusok, és ezek legfőképp Cristiano Ronaldóra irányultak.

A hivatalos panaszban, amit a La Liga benyújtott olyan rigmusok olvashatóak, mint például a “Madridistas, hijos de puta” (finom fordításban “A madridisták rohadékok”) illetve az “Ese portugués que hijo es” (“Ez a portugál egy rohadék”).

A La Liga minden héten küld egy riportot a spanyol szövetségnek, amelyben leírják, ha valami szabályelleneset véltek felfedezni, és amely alapján a szövetség nyomozást indít az ügyben, ahogy ez ebben az esetben is történt.

Szigeti Andrea