Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: A Bayern visszalépne az élre! – előzetes

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) mezőnye úgy készül a 12. fordulóra, hogy nem a Bayern München, de nem is a Borussia Dortmund áll az élen, hanem a Gulácsi Péterrel a kapuban menetelő újonc RB Leipzig. A címvédőre  komoly megmérettetés vár, a listavezető idegenbe látogat, a Hamburg pedig még mindig első győzelmére hajt.

bundes20172

Péntek:
 20:30 Freiburg – RB Leipzig (Eurosport 2)

Mint mindig, ezúttal is péntek esti nyitómérkőzéssel rajtol a Bundesliga hétvégi fordulója. Az eddig veretlen, s a Bayern München múlt heti vereségét kihasználó éllovas az RB Leipzig idegenbe látogat. Nem vár könnyű mérkőzés Gulácsiékra, ugyanis a Freiburg otthona egy igazi katlan.

Szombat:
15:30 Mönchengladbach – Hoffenheim
15:30 1. FC Köln – Augsburg
15:30 Hamburger SV – Werder Bremen
15:30 Ingolstadt – Wolfsburg
15:30 Eintracht Frankfurt – Dortmund (Eurosport 2)
18:30 Bayern München – Leverkusen (Eurosport 2)

A Mönchengladbach hét közben a Manchester City ellen jó volt egy ikszre, most pedig a Hoffenheim veretlenségére törnek. A Szalai Ádámot nélkülöző klub még nem talált legyőzőre idén, igaz több a döntetlenje, mint a győzelme.

A köln továbbra is  tartja jó pozícióját, ott kapaszkodik a dobogó peremén, ráadásul a védlem remekül működik, a második legkevesebb gólt kapták eddig a Bayern münvhen után. Soros ellenfelük az Augsburg azonban jobb mérleggel bír idegenben, mint hazai környezetben.

Kiesési rangadó, a Werder Bremen négy zsinórban elvesztett bajnoki után térne vissza a helyes útra. Ellenben a házigazda Hamburg megszerezné első idei győzelmét, s megindulna a zárkózás útján.

A Wolfsburg szereplése roppant csalódást keltő, a csapat a harmadik legkevesebb góllal rendelkezik, ám soros ellenfelük sem áll jobban, az Ingolstadt jelenleg a kiesőzónában foglal helyet.

Nehéz idegenbéli meccs vár a Borussia Dortmund csapatára, mely a hazai pályán még veretlen Eintracht Frankfurt vendége lesz. Huszti Szabolcsék a BVB skalpjára utaznak, egész héten erre a meccsre készültek, míg Thomas Tuchelék a BL-ben szerepeltek, s új gólrekordot állítottak fel a Legia Warszawa 8-4-es legyőzésével. Fáradtabbak lesznek a lábak, ez kétségtelen.

Carlo Ancelotti megítélése egyre vegyesebb, avagy Jupp Heynckes és Pep Guardiola, illetve a Bayern München tradíciói nagyon magasra tették a lécet. A Dortmund elleni bajnoki vereség után hét közben a Rosztov is elverte a német bajnoki címvédőt a BL-ben, s a bejárt út is roppant hosszú, a csapat csütörtökön tért haza Oroszországból, szombaton pedig már a Leverkusen otthonában kell majd helytállni. Sokat nem tudott készülni a bajor csapat a meccsre, igaz az ellenfél sem, hiszen a Bayer a CSZKA Moszkva otthonában szerepelt a legrangosabb európai kupasorozatban. Kétségtelenül ez a forduló rangadója, két német BL-csapat párharca.

Vasárnap:
15:30 Schalke 04 – Darmstadt (Eurosport 2)
17:30 Hertha BSC – Mainz (Eurosport 2)

A Schalke 04 csoportelsőként lépett tovább az Európa-ligában, ahol a csoportkörben még pontot sem vesztett, ellenben a német bajnoki rajt roppant pocsékra sikeredett. A görbe azonban felfelé ível, a kékek hat meccse nem találtak legyőzőre. Kleinheisler Lászlóék nem éppen favoritként utaznak Gelsenkirchenbe, ám ők egész héten erre a meccsre készülhettek, míg ellenfelük csütörtökön pályán volt.

A forduló zárómeccse Dárdai Pál csapatáról szól majd, legalábbis mi magyarok ezt reméljük. A Hertha BSC a Mainz legjobbjait fogadja, felsőházi derbire kerül sor. A piros-fehérek Európa-liga meccset játszottak, ráadásul Franciaországban, ezt követően tértek haza, majd rövidesen indulhattak Berlinbe. Ráadásul a játékosok pihentetésére sem volt idő, hiszen a csapat mindent eldöntő meccset játszott a nemzetközi porondon.

buli

Szerző: Őszi Ádám