Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A héten másodszor is Dzeko és Perotti nyert meccset csapatuknak

Az AS Roma hétközben az Európa Ligában bebiztosította továbbjutását, Dzeko és Perotti remekeltek azon a meccsen. Ma este a Serie A-ban pedig szintén ők brillíroztak, és visszaszerezték a második helyet.

cytlbv5wqaav8ox

Dzeko (jobbra) duplájával járult hozzá a Roma sikeréhez a Pescara ellen (forrás: twitter.com/OfficialAsRoma)

Jól kezdődött a meccs a római csapatnak, hiszen már a 7. percben előnybe kerültek a hazaiak! Ekkor Dzeko bombázta be a labdát Perotti passza után (1-0)! Három percet kellett csak várni, újra jött Perotti és Dzeko, a Roma pedig már kettővel vezetett! A 10. minutumban a bosnyák támadó lövése a jobb alsóba ment, a kapus megint tehetetlen volt (2-0)! A 21. percben Naingollan növelte volna csapata előnyét, de lövése után a labda a Pescara kapusáé lett. A túloldalon a következő percben Caprari szépített volna, de becsúszva blokkolták lövését. A hosszabbítás első percében Dzeko próbálkozott, megintcsak Perotti tette neki oda a labdát, a bosnyák fejese azonban fölé ment. Magabiztos előnnyel mehetett pihenni a hazai gárda, míg a Pescara labdarúgóinak nem volt okuk az örömre.

Dzeko jó játékával folytatta ott a Roma, ahol abbahagyta, de az 51. percben a támadó lövése mellé ment. A 60. minutumban szépített a vendég együttes! Memushaj passza után Zampano vette be a rómaiak kapuját (2-1)! Naingollan újra kétgólosra növelte volna az AS Roma előnyét, de a belga lövése mellé szállt. A 69. percben Crescenzi olyan hibát vétett olyan helyen, ami után a bíró a Roma javára ítélt tizenegyest. A 71. percben a büntető értékesítésre került, méghozzá Perotti révén (3-1)! Nem kellett sokat várni, a Pescara is betalált újból! Caprari a 74. percben a kapu előteréből lőtte be a játékszert (3-2)! Ezután Strootman lőtt volna gólt a vendég kapuba, de Bizzarri a helyén volt a 85. percben. Ezen kívül már sok érdemleges nem történt, a Roma otthon tartotta a három pontot, és visszavette második helyét az AC Milantól. A Juve botlott, így az élen álló klub és a Roma között már csak 4 pont a különbség! Zseniális hét ez a Farkasok számára, főleg a két főszereplő, Dzeko és Perotti miatt, akik a Serie A-n kívül csütörtökön az Európa Ligában varázsoltak – a római klubnak most nagyon megy a szekér, de az biztos, hogy ez egy szuper hét a csapat játékosainak.

AS Roma – Pescara 3-2 (2-0)
Helyszín: Stadio Olimpico. Vezette: Irratti
Gólszerzők: Dzeko (7., 10.), Perotti (71.), ill. Memushaj (60.), Caprari (74.)
Sárga lapok: Rüdiger (32.), Naingollan (39.), Emerson (62.), ill. Biraghi (31.), Zuparic (67.), Caprari (82.)
Kiállítás:

AS Roma: Szcezny – Peres, Rüdiger, Fazio, Emerson – Gerson, Strootman – Salah, Naingollan, Perrotti – Dzeko. Vezetőedző: Spalletti

Pescara: Bizzarri – Vitturini, Zuparic, Biraghi – Zampano, Memushaj, Brugman, Crescenzi – Pepe – Benagli, Bahebeck. Vezetőedző: Oddo

Nagy Dávid