Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. United: Schweinsteigert most Dél-Amerikába hívják – Sajtóhír!

Annak ellenére Bastian Schweinstieger manchesteri távozásáról hallani a nemzetközi sportsajtóban, hogy a német középpályást José Mourinho az MU kispadjára nevezte a hétvégén.

(Kép: The Peoples Person)

Bastian Schweinsteigernek finoman szólva sem sikerült túl jól eddigi  manchesteri kalandja. Mint ismert a német világ- és Európa-bajnok középpályás 2015 nyarán szerződött a Manchster United együtteséhez, és bár az elmúlt szezonban Luis van Gaal kezei alatt még kapott lehetőséget a vörös ördögöknél, egy komoly sérülés átírta a német középpályás tavaszi idényét.
Nyáron van Gaal távozott, José Mourinho kinevezésével pedig új szelek fújnak az Old Traffordon, a portugál menedzsernél pedig igencsak kifelé áll Schweinsteiger szekere az “Álmok Színházából”.
Bár Mourinho előbb a tartalékok edzésére vezényelte a korábbi 121-szeres német válogatott játékost, majd az elmúlt hetekben Schweini újra az első csapattal edzhetett, mi több a hétvégi West Ham United elleni bajnokin már a kispadon kapott helyett, és talán a szerdai ligakupa mérkőzésen már pályára is lép, sajtóhírek szerint a játékos januárban vélhetően ennek ellenére is klubot vált majd.

Az angol sajtó teóriája az, hogy José Mourinho szeretne bizonyos játékidőt biztosítani Schweinsteiger számára, akin így könnyebben túl tud majd adni az MU januárban.
Állítólag a korábbi Bayern-játékost tárt karokkal várják az MLS-ben, a legújabb hírek szerint pedig Brazília egyik legnagyobb nevű klubja, a Santos is szerződtetné.
Dorival Junior, a Santos vezetőedzője, ahogy az hétfőre virradóan a nemzetközi sportsajtó java részében megjelent, tárt karokkal várná Schweinstegiert. “Hogy a Santos képes-e világsztár labdarúgót igazolni? Azt gondolom igen! Bastian Schweinsteiger az egyik, aki tökéletesen beleillene az elképzeléseimbe. Hasonló lenne a helyzet, mint korábban a Botafogo tette azt Clarence Seedorf esetében. Olyan játékost keresünk, aki magas szintet képvisel, és képes azonnal előre lendíteni a csapat játékán!” – Így Dorival Junior, aki hozzátette, hogy Santos elnökségével közösen döntenek majd a jövőbeni erősítésekről, így arról is, hogy a Manchester Unitednél – ahogy azt a madridi ‘ AS’ is írja – havi 800 ezer eurót kereső Schweinsteiger szerződtetését miképpen tudnák véghezvinni annak tudatában, hogy a Santosnál 54 ezer euró a fizetési plafon ugyanebben a tekintetben.

Nagy Ákos