Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Íme a góllövőlista élmezőnye

Noha még nagyon korai bármiről is beszélni, olybá tűnik, hogy idén sem a bajnoki, sem pedig a gólkirályi címet nem tudják megvédeni a Premier League-ben. Előbbinnek a Leucester City, utóbbinak pedig Jamie Vardy a regnáló tulajdonosa. A 2016/17-es szezonban azonban új szelek fújnak. Nézzük, hogyan áll a góllövőlista a 13. fordulót követően, túl a kiírás harmadán.

barclays-premier-league-2016-2017-wallpaper-800x450

A tavaly remeklő Jamie Vardi és Harry Kane sem termeli olyan ütemben a gólokat, mint ahogyan az elvárható lenne tőlük. Ellenben a Manchester City gólfelelőse Sergio Agüero roppant megbízhatóan termeli a gólokat, s Diego Costa olsalán jelenleg holtversenyben vezeti a góllövőlistát. A spanyol nagyon fontos gólokat lőtt idén, többször megvillant, amikor nagy volt a baj, az argentin esetében pedig az a legfőbb kérdés, hogy milyen szinten tudja sérülésmentesen lehozni a szezont. Alexis Sanchez átvette a stafétabotot, s Giroud sérülésének a nyomán gyakorlatilag az ágyúsok legeredményesebb labdarúgója jelenleg.

Eden Hazard csatárokat megszégyenítő módon termeli a gólokat, Defoe esetében pedig igaz a mondás, miszerint jó az öreg a háznál. A sereghajtó Sunderland nélküle gyakorlatilag még ott sem tartana ahol tart…! Zlatan Ibrahimovic ismerkedik a Premier League közegével, s annak ellenére, hogy sok kritika éri a hórihorgas svédet, csak összehozott már hét gólt, mellyel a Vörös Ördögök házi gólkirálya jelenleg.

A góllövőlista mellett az gólpasszkirályokról sem feledkezünk meg, Kevin De Bruyne a City szerelésében vezeti ezt a listát, eddig hét alkalommal szolgálta ki a csapattársakat gólt érően. A második Nemanja Matic, a Chelea játékosa hatszor adott kulcspasszt.

teljes-kepernyo-rogzitese-2016-11-29-190501