Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar bajnok tréner irányítja a Hajdukot

A gyengébb szereplés után leváltották a horvát Hajduk Split vezetőedzőjét Marijan Pusníkot , a hétvégi bajnokin a másodedző dirigált, de már akkor elterjedt, hogy a 2015-ben magyar bajnoki címet ünneplő Juan Carillo lehet Futács Márkó új trénere.

carrillo4(vidi.hu)

A Slaven Belupo elleni bajnokin 2-1-es vereséget szenvedett a Hajduk, ráadásul a 89.percben Futács büntetőt hibázott. A korábbi vidi középpályás, a jelenleg Izraelben játszó Dinko Trbotic így kommentálta az új edző kinevezését:

Örülök, hogy Carrillo veszi át a Hajdukot, nem csak a kellemes közös emlékek miatt, de azért is, mert kiváló edző és ember is. Ő egy olyan edző, akit szeretnek a szurkolók: nem kivételezik senkivel, nála az játszik, aki megérdemli. Szervezetten és elkötelezetten dolgozó szakember, aki remekül méri fel az ellenfelek erejét, gyengéit is. Szerintem így fog dolgozni a Hajduknál is. Nem mondanám, hogy túlságosan szigorú edző volt, de nem is volt fegyelmi gond a csapatnál, mindenki odafigyelt rá, tekintélye volt a játékosoknál, különleges kapcsolatot ápolt velük, így velem is.

Carillo, Paulo Sousa fehérvári szerepvállalásakor érkezett meg Magyarországra, előbb az ő, majd később José Gomes munkáját segítette. Gomes leváltása után őt nevezték ki vezetőedzőnek, s egyből bajnoki címet ünnepelhetett. Burcsa Győző ezek után meglepetésre leváltotta, mert nem játszatta azokat a “spílereket” akiket ráerőltettek a spanyolra. Érdekes módon Burcsa távozása után, Luijckx, Marévál is elhagyta Fehérvárt.

Miután Carillo hazatért Spanyolországra, a másodosztályú Alméria kispadján már kevésbé volt sikeres, alig néhány hónapot töltött el nyeretlenül a kiscsapatnál. Azóta csapat nélkül tengődött, de hétfő délelőtt hivatalosan is kivezeték a Hajduk Split vezetőedzőjének.

Endrődi Dávid