Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: 25 gól, Man.City és PSG blama ! – Íme a keddi eredmények

Kedden és szerdán rendezik a Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulóját, előbbi játéknap margóján pedig minden kérdésre választ kaptunk. Megvannak a csoportelsők és a továbbjutók, van aki az Európa-liga folytatásra készülhet és akadnak olyan csapatok is akiknek ezzel véget ért a nemzetközi kupaporond. Nézzük, hogyan zárult az A, B, C és D jelű csoport az idei szezonban.

fotorcreated

A-csoport:
PSG – Ludogorets 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Cavani (61.), Di Maria (90+3.) ill. Misidzhan (15.), Wanderson (69.)

Basel  – Arsenal 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Doumbia (78.) ill. Perez (8., 16., 47.), Iwobi (54.)

Perez tripla, s londoni csoportelsősség, avagy a svájci győzelem roppant sokat ért. Mindez nem jöhetett volna létre a Ludogorets bravúrja nélkül. A bolgár csapat ugyanis Párizsban szerzett pontot, elütve ezzel Cavaniékat a csoportelsősségtől, hiszen jobb egymás ellni mérleggel bírtak az ágyúsokkal szemben. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Ludogorets folytathatja az EL-ben, míg a Basel számára befejeződött az idei nemzetközi versenyfutás.

B-csoport:
Benfica – Napoli 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Jimenez (87.) ill. Callejón (60.), Mertens (79.)

Dinamo Kijev – Besiktas 6-0 (4-0)
Gólszerzők: Besedin (9.), Yarmolenko (30.), Buyalskyy (32.), González (45+3.), Sydorcuk (60.), Moraes (77.) ill. –

A Napoli számára egy idegenben szerzett pont is elég lett volna a csoportelsősséghez, Mertens és társai azonban győzelmi szándékkal érkeztek Lisszabonba. Az olasz klub megnyerte csoportját, a Besiktas pedig nem tudta kihasználni portugál riválisának a botlását. A kijevi éjszakában egy hatost kapott a török klub, két kiállítás margóján. A Besiktas így az EL-ben folytathatja, az ukránok előtt pedig le a kalappal, hiszen tét nélküli meccsen tették oda magukat.

C-csoport:
Barcelona – Borussia Mönchengladbach 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Messi (16.), Turan (50. 53. 67.) ill. –

Manchester City – Celtic 1-1 (1-1)
Helyszín: Etihad Stadion, Manchester Vezette: Vincic
Gólszerzők: Iheanacho (8.) ill. Roberts (4.)

Arda Tudan estéje volt a tegnapi, a katalánok török kiválósága mesterhármast szerzett, míg Messi egyszer tudott eredményes lenni, így nem tudta beállítani Ronaldo 11 gólos csoportkör rekordját. A Barca csoportelsőssége nem forgott veszélyben, a mérkőzés csupán a németek számára bírt téttel, ám esélyük sem volt. A Manchester City továbbjutása is megvolt már, a Celtic pedig úgy léphetett pályára, hogy tudta, nincsen esélye az EL-re, mert a Gladbach jobb egymás elleni mérleggel bír. Tehát egyik meccs sem bírt téttel ebben a kvartettben.

D-csoport:
Bayern München – Atletico Madrid 1-0 (1-0)
Gólszerző: Lewandowski (28.) ill.

PSV Eindhoven – Rostov 0-0 (0-0)

Az Atletico Madrid biztos csoportelsőként utazott Münchenbe, a két sztárcsapat párharcának csupán presztízskérdése volt. Egy Lewandoeski gól döntött. A csoport másik meccsén a PSV az EL-ben való folytatásért harcolt, ám az oroszok jók voltak egy ikszre, így a hollandoknak ennyi volt a nemzetközi kupaporond.

bl-kedd