Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Nem sikerült a bravúr az Ajax ellen, továbbment a Celta Vigo – videóval

A Bajnokok Ligájához hasonlóan a másik nemzetközi kupasorozat az Európa-liga is a csoportkör végéhez érkezett. Az „G” jelű kavtettben komoly harc várt az egyetlen továbbjutó helyért a spanyol Celta Vigo és a belga Standard Liége között.

gettyimages-628599656-1

Standard Liége – Ajax Amsterdam  1:1 (0:1)
Helyszín: Stade Maurice Dufrasne (Liège) Vezette: Madden (skót)
Gólszerzők:  Raman (85.) ill. El-Ghazi (27.)
Kiállítás: 

A belga Stanard Liége hazai pályán a biztos csoportelső holland Ajax ellen szerette volna kiharcolni a továbbjutást. Az első komoly lehetőségre bő 25 percet kellett várni, ekkor az Ajax sztárja Klaassen  került helyzetbe fejesét az utolsó pillanatban blokkolták a belgák védői. Két perccel később egy szögletet követően Donny van de Beek ívelte középre a labdát ami El Ghazi lábaihoz érkezett, a holland támadó pedig a kapuba helyezett. A 36. percben Dompe lövése a kapu bal oldala mellé szállt. Az első játékrész Ajax vezetéssel zárult, a hazaiak előtt kevés lehetőség adódott. Fordulás után is a vendégek irányítottak előbb El Ghazi majd Nouri növelhette volna az amszterdamiak előnyét azonban nem tudták gólra váltani helyzetüket. A 60. percben Cassierra Cabezas is ziccerbe került, lövését azonban a St.Liége kapuse könnyedén fogta. A 85. percben összejött az egyenlítés a hazaiaknak, Goreux passzából Raman szerzett gólt, a győzelmet érő találatot azonban már nem tudták megszerezni a Standard játékosai és ezzel búcsút intettek Európának.

https://www.youtube.com/watch?v=1S4yqfY483c

Panathinaikos – Celta Vigo 0:2 (0:1)
Helyszín: Stade de Suisse (Bern) Vezette: Pisani C. (Mal)
Gólszerzők: Guidetti (4.), Orellana (76., büntetőből)
Kiállítás: 

A G csoport másik mérkőzésen a továbbjutásért harcban lévő spanyol Celta Vigo a biztos kieső görög Panathinaikos otthonában lépett pályára. A találkozó 3. percében már is komoly lehetőséget láthattunk Rinaldi lövésénél kellett bravúrt bemutatnia a Celta kapusának. Szinte az ellentámadásból megszerezte a vezetést a Celta Vigo, Malló beadására remekül érkezett Guidetti aki a léc alá fejelt. Amilyen jól indult a mérkőzés úgy esett vissza a folytatásban a színvona a Celta Vigo gólját követően. Az első játékrészben komolyabb lehetőséget nem is jegyezhettünk fel. A második félidőben is voltak lehetőségek mindkét gárda előtt, de ezek a lövések nem igazán találtak kaput. A 76. percben Moledo szabálytalankodott a tizenhatoson belül és a játékvezető büntetőt ítélt a vendégek javára. A tizenegyest Orellana értékesítette, ezzel pedig továbblőtte csapatát az EL-ben.

https://www.youtube.com/watch?v=9bsVk1AWO8c

A csoport végeredménye:

g

Kép: uefa.com