Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lovrencsics nem biztos, hogy a Fradiban folytatja

Lovrencsics Gergő nem épp élete formájában játszott egész ősszel, pedig nyáron nagy reményekkel szerződtette a Ferencváros. Az öccse Lovrencsics Balázs is a zöld-fehérek játékosa, de már évek óta a fiókcsapatban a Soroksárban játszik. Ősszel tizenkilenc bajnokinál és tizenegy gólnál jár a támadó és bízik benne, hogy magasabb szintre léphet.

270832_lovrencsics_balazssoroksarisc.hu

2010 és 2011 között a másodosztályú Vác labdarúgójaként nem váltotta meg a világot a támadó, így került az akkor még harmadosztályú Soroksárhoz. 2013-14-es szezonban a harmadosztályban 29 bajnokin 21 gólig jutott, s ekkor szerződtette a Ferencváros, de egyből vissza is adták a fiókcsapatuknak. 2014/15-ben 28 másodosztályú meccsen 13 gólt szerzett, s bízott benne, hogy esetleg felhívja anyaegyesületének a figyelmét. Figyelték is Thomas Dollék, de úgy voltak vele, hogy még egy idényre kölcsönadják Soroksárra. 2015 őszén megsérült, ezért az egész szezonban egyetlen egy bajnokin tudott csak pályára lépni. Így nem okozott meglepetést, hogy 2016 nyarán nem hívták fel a nagy csapathoz. Idén ősszel újból kiváló teljesítményt nyújtott, hiszen 19 bajnokin 11 gólt szerzett. Bízik benne, hogy esetleg a téli felkészülést a Fradival csinálhatja végig, de nem esik kétségbe, ha mégsem. Már több bajnokin figyelték, sőt a lengyel élvonalból is megnézték, hátha befuthatja azt a karriert, mint a bátyja, aki négy évig a Lech Poznan csapatában játszott. Ma reggel az M4 Sport reggeli műsorában vendégeskedett, s a következőket mondta a jövőjével kapcsolatban.

„Nem biztos, hogy az NB II-ből rögtön a lengyel élvonalba való váltás lenne az ideális, kicsit talán nagy ugrás. Szerintem az NB I először megfelelőbb lenne. Hallani ezt-azt, felröppentek hírek, hogy majd a Ferencvárosban készülhetek, ám a pletykákból egyelőre nem valósult meg semmi. Nagyon jó lenne, de ha nem kellek a zöld-fehéreknek, akkor marad a Soroksár. Nem kizárólag a Fradi érdekel, bármelyik másik NB I-es csapatban el tudnám képzelni magam.”

Lovencsics 25 éves volt augusztusban, már jóval előrébb kellene járnia pályafutásának, mint ahol jelenleg tart. A Fradinál nem biztos, hogy meg merik kockáztatni, hogy élvonalbeli tapasztalat nélkül bevetnék -e a nagy csapatban.

Endrődi Dávid