Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar középpályást és ghánai védőt igazol a Fradi?

Még vége sincs az őszi idénynek, de már beindultak az átigazolási pletykák. A Ferencvárosnál várható majd egy nagyobb keretátalakítás, lévén az ősszel csalódást keltően szerepelt a 2016-os bajnokcsapat. Már a FociClub.hu is írt róla, hogy a Soroksár és a Vasas (melyet az angyalföldi klub egyből meg is cáfolt) mellett Ghánából érkezhetnek labdarúgók a zöld-fehérekhez.

kalmarzsolt629mlsz.hu

Németországban parkolópályára került a pályafutása, a korábbi győri középpályásnak Kalmár Zsoltnak. Az 1995-ben született középpályás ősszel egy percre sem lépett pályára a Bundesliga élvonalában, s már ő is kijelentette, hogy távozni szeretne. Reményei szerint külföldön maradhat, de ha nem össze, akkor akár a Fradi labdarúgója is lehet. Már tavaly télen is felmerült a hazatérése, de akkor a Bundesliga 2-be szerződött. Az biztos, hogy a Ferencváros középpályáján többször jutna szerephez, lévén a posztjáról Nagy Dominik távozik, s amúgy is elég öreg a Zöldek középső szekciója. (Hajnal, Gera és Csukics is 36 felett jár már) Thomas Doll szívesen látná a korábbi válogatott labdarúgót.

isaac-vorsahfootballghana.com

Hétfőn mi is beszámoltunk róla, hogy Ralf Zumdick a Fradi másodedzője Ghánában járt, ahol korábban szövetségi kapitány volt, így jól ismeri az ottani játékosokat. Az ősszel gyenge lábon át Thomas Doll csapatának a védelme, így oda biztos, hogy várható lesz új labdarúgó. Ezért is merülhetett fel, Isaac Vorsah neve, mint potenciális érkező. Megfordult Németországban a Hoffeheimnél, ahol 93 Bundesliga I-es meccs mellett, 17-szer a Bundesliga II-ben is pályára lépett. Innen kétmillió euróért a Salzburg vette meg 2012 nyarán. Három év alatt összesen 15-ször játszott az osztrákoknál, majd 2015-ben a tartalékokhoz küldték, itt 2016 nyarán járt le a szerződése, azóta csapat nélkül van. Tehát azért az utóbbi négy éve nem volt sikeres, s ebben szerepet játszott többszöri sérülése. A ghánai válogatottban 43-ször lépett eddig pályára, utoljára 2013-ban.

Mind a két játékos korábban játszott hazája nemzeti csapatában, de az utóbbi időben nem léptek pályára, így játékhiánnyal szenvednek. A Fradi ideális lehet számukra, hogy újra felépítsék magukat, s nyáron egy esetleges nemzetközi kupaszerepléssel felhívják magukra a külföldi megfigyelők figyelmét, hogy újra erősebb bajnokságban szerepeljenek.

Endrődi Dávid