Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fradi: száműzött védő, ghánai fiatalok jöhetnek

A hétvégi MTK elleni bajnoki előtt, Thomas Doll a tartalékcsapathoz irányította Pintér Ádámot. Cristian Ramirez is ott edz már egy ideje, lassan válogatottak sora fogja erősíteni az NB III-as csapatot.

pinter1fradi.hu

Thomas Doll a héten több játékos teljesítményét értékelte, s ezek után került a tartalékokhoz a válogatott hátvéd. Pintér a hétvégi bajnokin az első félidőben óriási hibát követett el (nem tudta a labdát jól fedezni, Molnár elvette tőle, s megszerezte a vezetést), s a szünetben az edzői stáb le is hívta a pályáról. A védő 2015 nyarán érkezett a Fradiba, akkor hosszabb ideig csak tartalék volt, mert sérülten írt alá a zöld-fehérekhez. Az elmúlt másfél évben nem hozta az előzetesen elvárt teljesítményt. Ráadásul nyáron lejár a szerződése, így akár a jövő csapatának építése miatt is kerülhetett a tartalék csapathoz. Az NSO megkeresésére a következőket mondtak a klubnál:

„Az FTC nem kíván öltözői pletykákkal foglalkozni. Pintér Ádám a nemzeti válogatottnak nagyszerűen sikerült Európa-bajnokság, valamint az oda vezető út egyik hőse volt. Az FTC erején felül járult hozzá a magyar labdarúgás említett sikersorozatához. Játékosaink több fronton is helytálltak, áldozatokat hoztak, nem csoda, ha az év végére közülük páran elfáradtak. Futballszakmai ügyekben az FTC-ben Thomas Doll az illetékes, így például abban is, hogy kinek mennyi pihenőt engedélyez.”

Tegnap már a FociClub.hu is beszámolt róla, hogy egy ghánai válogatott védő érkezhet a Népligetben, s mostanra már az is kiszivárgott, hogy ifjú ghánai akadémisták vehetnek részt januárban próbajátékon a zöld-fehéreknél. Zumdick a Fradi másodedzője, pár éve az Asante Kotokót és a ghánai válogatottat is irányította, így jól ismeri az ottani játékosokat. Pár hete Ghánában járt, ahol már feltérképezte a játékosokat, s az akkori kiválasztásból érkezhetnek majd az ifjú focisták.

Endrődi Dávid