Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa élcsapatai akarják a Porto játékosát! – sajtóhír

Portugál sajtóhírek szerint a januári átigazolási időszakban komoly licitháború indulhat a FC Porto algériai játékosaért. A portugál médiában megjelent hírek szerint Angliából, Olaszországból, Franciaországból és Spanyolországból vannak ajánlatai a Porto játékosának.

A portugál sajtóban megjelent hírek szerint az FC Porto algériai szélsőjét, Yacine Brahimit több élcsapat kívánságlistáján is szerepel és már a januári átigazolási időszakban megpróbálják átigazolni. Olyan klubok neve merült fel, mint az angol Manchester City és United, Arsenal, West Ham az olasz Juventus, Napoli, Milan és a spanyol Sevilla illetve Atletico Madrid. A komoly érdeklődés nem meglepő hiszen az algériai játékos többször utalt rá, hogy szívesen kipróbálná magát egy komolyabb bajnokságban is. Az élcsapatok pedig készek komoly licitháborút indítani a 26 éves játékosért. Az angol sajtóban olyan hírek is láttak napvilágot miszerint a két manchesteri gárda akár 50 milliót is kifizetne a játékosért a Portónak.

Brahimi 2014 óta szerződött a portugál bajnokságban szereplő Porto csapatához, viszonylag olcsón 6 millió euróért a Granada csapatától és 66 mérkőzésen jutott szóhoz és 15 gólt jegyzett. A 26 éves algéria válogatott megfordul többek között a francia Rennes csapatában majd a Clermont és Granada csapatában kölcsönben szerepelt. A sikeres granadai kölcsönszerződése követően a spanyol klub élt opciós jogával és végleg leigazolta Brahimit, ahol mindössze egy évet töltött el, mivel a Porto leigazolta. Brahimi az algériai válogatottban is meghatározó játékos, 31 mérkőzésen lépett pályára a nemzeti csapatban és hét gólig jutott.

Brahimit 2019-ig köti szerződése a Porto csapatához és a transfermarkt portál 20 millió euróra becsüli piaci értékét.