Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ki érti ezt? Megbűntették a Chapecoense csapatát

Hihetetlen dolog történt Brazíliában. A Chapecoensét és az Atlético Mineirót is megbüntették, amiért nem játszották le az utolsó fordulóban esedékes mérkőzésüket a brazil labdarúgó-bajnokságban.

629chapecoense

A brazil labdarúgó-bajokság (Serie A) 38., utolsó fordulójában a Chapecoense az Atlético Mineiróval meccselt volna most vasárnap, december 11-én. Az Atlético elnöke már korábban elmondta, hogy nem fognak elutazni a meccsre, így tisztelegve a repülőgép katasztrófában elhunyt játékosok emléke előtt. Inkább hagyják, hogy az ellenfelüké legyen a három pont. Ezzel szemben az illetékes bíróság a Brazilian Code of Sports Justice meglepő döntést hozott. Mindkét klubot megbüntette, 3-0-ás vereségre ítélte, illetve további 100 ezer reálra büntette. (8,7 millió Forint)

Már csak az a nagy kérdés, hogy miért is kellett ezt tenniük? Mert azt elhisszük, hogy vannak szabályok, a ki nem álló csapatokat megbüntetik. De egy olyan csapatot, melynek nincs játékosa, ráadásul elég nagy tragédia érte miért is kellett megbüntetni? Az Atlético tudta, hogy mit kockáztat, mikor nem áll ki, de a sportszerűen inkább nem utaztak el.

Endrődi Dávid