Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a Chelsea közleményt adott ki Mauricio Pochettino jövőjéről! – HIVATALOS

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea hivatalos közleményében tudatta, hogy a következő szezontól nem Mauricio Pochettino fogja irányítani a csapatot…

(Photo by Copa/Getty Images)

A Chelsea hivatalos közleményén keresztül számolt be arról, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Mauricio Pochettinóval. Az argentin szakember kontraktusa a következő szezon végén járt volna le, de a megállapodás tartalmazott + egy évre szóló opciót is. Mellette természetesen a komplett szakmai stáb szintén távozik, azaz Jesus Perez, Miguel d’Agostino, Toni Jimenez és Sebastian Pochettino sem maradnak a londoni klub kötelékében. A Chelsea végül a 6. helyen zárta a bajnokságot, ezzel a Konferencialigában indulhat a csapat, a Ligakupában a döntőig vezette tanítványait, míg az FA-kupában az elődöntőig jutottak. 

Mauricio Pochettino korábban még az Espanyolt (2009-2012), a Southamptont (2013-2014), a Tottenham Hotspurt (2014-2019) és a Paris Saint-Germaint (2021-2022) irányította. Legnagyobb sikereit a PSG-vel érte el, a párizsi gárdával nyert bajnoki címet, Francia Kupát és Szuperkupát.