Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Kupa: 9 góllal ment tovább a Sevilla

A Spanyol Kupa nyolcaddöntőinek visszavágóit játsszák ezen a héten még az ünnepet kezdete előtt – több első osztályú gárda is biztosította helyét a továbbjutók között.

Ezen az estén talán a Sevilla mérkőzését várták a leginkább a futballszurkolók. A remek idényt futó gárda az odavágón 5-1-re legyőzte az alacsonyabb osztályú Formentera csapatát idegenben, hazai környezetben pedig egy hasonlóan gól-gazdag sikerre volt kilátás.  Sampaoli fiai végül nem is okoztak csalódást: 9-1-re ütötték ki ellenfelüket. Mesterhármast jegyzett két sevillai támadó is: Vietto és Ben Yedder 3-3 találattal vették ki részüket a mészárlásból, mellettük pedig Ganso egy, illetve Sarabia két góllal zárt.

Az odavágó után a visszavágón is győzni tudott az Eibar, így kettős győzelemmel jutott tovább. A baszkok ezúttal Kike duplájával és Adrian góljával biztosították be előnyüket, amire a túloldalon csak az utolsó percekben érkezett válasz – a Gijon így búcsúzik. Véget ért a kupa-küzdelem a Betis számára is: habár előnyből várhatták ezt a találkozót, végül a zöld drukkereknek csalódniuk kellett. Hármat rámolt be nekik a Depor, plusz a hazaiak egy büntetőt is kihagytak, így egyértelműen megérdemelten jutottak tovább.

Izzadnia kellett a Valenciának is, amely nagy múltja és jó kerete ellenére katasztrofális teljesítményt nyújt idén. Egyetlen vigaszuk idén a kupa lehet, ahol most a Leganes ellen verekedték tovább magukat. Prandelli együttese Rodrigo duplájának köszönhetően ment tovább. Érdekes volt még az Osasuna és a Granada randevúja is, mivel ez a két csapat foglalja el az utolsó két helyet a bajnokságban. 1-0-ra nyert az odavágón a Granada, most viszont nem jöttek be a számításaik és 2-0-ra kikaptak – így már tényleg csak a bajnokságra kell koncentrálniuk.

Szerdai eredmények:
Eibar – Sporting Gijon 3-1
Sevilla – Formentera 9-1
Deportivo La Coruna – Betis 3-1
Osasuna – Granada 2-0
Valencia – Leganes 2-1

Eddigi továbbjutók:
Villarreal, Real Sociedad, Atletico Madrid, Las Palmas, Cordoba, Eibar, Sevilla, Deportivo La Coruna, Valencia, Barcelona.