Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Indul a lóverseny, avagy jön az ünnepi hajtás! – 18. forduló, előzetes

Amikor az emberek nagy része családja körében ünnepli a karácsonyt a fenyőfa tövében, halászlét és bejglit fogyaszt, azaz jól megérdemelt pihenését tölti az óév végén, a ködös Albionban akkor indul be a futballélet: bő egy hét leforgása alatt 30 bajnoki mérkőzést játszanak a Premier League együttesei! A meccsdömping első felvonásának előzetese jön, avagy nézzük meg, mit tartogathat számunkra az angol bajnokság 18. fordulója!

pl20172

December 26. (Hétfő):

13:30 Watford – Crystal Palace (Spíler TV)

Egyik csapat sincs jó formában a sárga-feketék és a kék-pirosak közül. Ennek fényében aligha fognak tapogatózni a felek, egy-egy ponttal ugyanis egyikőjük se lenne kisegítve. Közös a két csapatban, hogy elmúlt 5 meccsükből mindketten csupán egyet tudtak megnyerni, a Crystal Palace-nál pedig ez hatványozottan probléma, hiszen a “Sasok” a kiesőzóna közelébe sodródtak, a kínos szereplés pedig Alan Pardew menedzser állásába került. Leginkább ennek apropóján lehet érdekes a Watford és a Palace mérkőzése, hiszen a vendégek kispadján bemutatkozik az angol válogatottól botrányos körülmények között távozó Sam Allardyce!

skysports-sam-allardyce-crystal-palace_3858160Sam Allardyce, a Crystal Palace újdonsült menedzsere (fotó: Sky Sports)

16:00 Arsenal – West Brom
16:00 Burnley – Middlesbrough
16:00 Chelsea – Bournemouth
16:00 Leicester City – Everton
16:00 Manchester United – Sunderland (Spíler TV)
16:00 Swansea – West Ham

Az Arsenalnak lenne mit kijavítania az ünnepi periódus alatt, ugyanis elmúlt két bajnokiján egyaránt előnyről kapott ki Arséne Wenger együttese, és ez még akkor is fájó lehet a piros-fehérek drukkereinek, ha történetesen rangadókat vívott a csapat (a Manchester City és az Everton ellen). Az ellenfél azonban távolról sem annyira ideális, mint amilyennek látszik, Tony Pulis West Bromja ugyanis remek szezont fut, és a tabella 8. helyéről várja az összecsapást!

A Championship tavalyi bajnoka és ezüstérmese találkozik a Burnley – Middlesbrough összecsapáson. A két újonc közel áll egymáshoz a táblázaton, mindössze egyetlen pont választja el őket. A kiesőzóna közelsége miatt mindkét alakulat számára égetően fontos lenne a 3 pont.

A listavezető Chelsea fantasztikus szériában van, hiszen immár a 6. forduló óta veretlen Antonio Conte kék hadserege. Sőt, ezt még azzal is megfejelte a londoni csapat, hogy az azóta lejátszott 11 bajnoki mérkőzés mindegyikét megnyerte! Első pillantásra nem úgy tűnhet, hogy a Chelsea remek sorozata most fog megszakadni, ám lényeges tényezőnek bizonyulhat, hogy a góllövőlistát 13 találattal vezető Diego Costa, és a “Kékek” nyári sikerigazolása, N’Golo Kanté sárga lapok miatt kihagyni kényszerül a találkozót.

diego-costaDiego Costa sárga lapok miatt nem játszhat a Bournemouth ellen (fotó: Evening Standard)

A bajnok Leicester City és az Everton összecsapásán két kiváló, ám nem túl jó formában lévő alakulat találkozik egymással. Claudio Ranieri címvédő gárdája csupán 15. helyen áll, ráadásul a liverpooliak elleni mérkőzést Jamie Vardy, Robert Huth és Christian Fuchs eltiltás miatt hagyja ki, illetve Danny Drinkwater játéka is erősen kérdéses. Az Everton elmúlt 5 meccséből csak egyet nyert meg, igaz akkor épp az Arsenalt sikerült két vállra fektetnie Ronald Koeman együttesének. Legutóbb a Mersey-parti derbin kapott ki a “Toffees” drámai körülmények között, Sadio Mané 94. percben esett találata jelentette a vesztüket. Mindkét csapatra ráférne a 3 pont, már csak ezért is érdekes lehet a kék-fehér csapatok egymásnak feszülése.

A Boxing Day talán leginkább várt összecsapása a Manchester United és a Sunderland mérkőzése lehet, hiszen a vendégek jelenlegi menedzsere, David Moyes először látogat ellenfélként az Old Traffordra azok után, hogy a 2013-2014-es szezonban irányította a “Vörös Ördögöket”, majd a középszerű eredmények miatt távozni kényszerült. Ráadásul a skót tréner borzolta is kicsit a kedélyeket, ugyanis nemrégiben azt találta nyilatkozni, hogy a ManUnited elvesztette identitását, letért az oly sokáig helyesnek bizonyuló útról, emellett pedig bírálta a klub átigazolási politikáját is. Moyes jelenlegi együttese mindenesetre kiesőhelyről várja a mai összecsapást, és mivel José Mourinho formába lendülő csapata zsinórban 4. bajnoki sikerére hajt, nem akármilyen teljesítményre lenne szükségük a “Fekete Macskáknak”, ha tisztes helytállást szeretnének bemutatni…

david-moyes-sunderland_3785179David Moyes először tér vissza ellenfélként az Old Traffordra (fotó: Sky Sports)

A Swansea – West Ham mérkőzésen két nem túl rózsás helyzetben lévő alakulat találkozik. A walesieknél egyelőre nem tűnik túl kifizetődőnek Bob Bradley menedzseri kinevezése, utolsó előtti ugyanis a Swansea. A sérülésektől sújtott West Ham viszonylag jó szériában van, elmúlt két meccsét megnyerte, így joggal bizakodhatnak az újabb 3 pontban Slaven Bilic fiai.

18:15 Hull City – Manchester City (Spíler TV)

A Boxing Day esti mérkőzése több okból is országos kettesnek tűnik. A Manchester City jelenleg 3. a tabellán, míg a Mike Phelan által gardírozott Hull City sereghajtóként tengeti napjait. Mondhatjuk tehát, hogy Pep Guardiola csapata számára kötelező 3 pontot jelent a hétfői összecsapás, főleg annak tudatában, hogy szombaton a Liverpoolhoz látogat a ManCity. Mindenesetre akad néhány tényező, amely megnehezítheti a manchesteriek dolgát, hiszen Sergio Agüero még mindig eltiltását tölti, Ilkay Gündogan egész szezonra kidőlt a sorból. Ugyanakkor kijelenthető, hogy a másfél hónapja meccset sem nyerő Hull City legyőzése jogos elvárás a világoskékek szurkolóitól.

December 27. (Kedd):

18:15 Liverpool – Stoke City (Spíler TV)

Kedden mindössze egyetlen mérkőzést rendeznek, ez a Liverpool és a Stoke összecsapása lesz az Anfield Roadon. A Stoke City rosszul kezdte a szezont, sokáig álltak nyeretlenül a kiesőzónában, azonban most már erőre kapott Mark Hughes gárdája, és jelenleg a 11. helyen tanyázik. Ugyanakkor december eleje óta nem nyert meccset a piros-fehér csíkos csapat, legutóbb odahaza engedtek ki két gólos előnyről a Leicester ellen, ráadásul emberelőnyben futballozva, amelynek köszönhetően csupán egy ponttal gazdagodtak.
A Liverpool nemrég kissé megtorpant, kikapott a Bournemouth otthonában a szezon egyik legjobb meccsén, majd hazai pályán ikszelt a West Ham Uniteddel, ám azóta legyőzték a Middlesbrough-t, majd az utolsó pillanatokban az ősi rivális Evertont is, azaz helyreállt a rend a “Vörösök” háza táján. Hiába stabil és veszélyes a Stoke City, a mérkőzés egyértelmű esélyese Jürgen Klopp alakulata még akkor is, ha Philippe Coutinho továbbra is sérüléssel bajlódik.

December 28. (Szerda):

20:45 Southampton – Tottenham (Spíler TV)

A 18. forduló zárómérkőzésén a Southampton fogadja a Mauricio Pochettino vezette Tottenham Hotspur együttesét. Nem könnyű eldönteni, melyik csapat a mérkőzés esélyese, hiszen a Tottenham ugyan előrébb van a tabellán, de a Southampton hazai környezetben igen ritkán szenved vereséget, idén csak az éllovas Chelsea tudta elvinni a 3 pontot a St. Mary’s Stadionból. Ezzel együtt nehezíti a “Szentek” dolgát, hogy gólgyárosuk, az angol válogatott Charlie Austin egy vállsérülésnek köszönhetően jó időre kidőlt a sorból. A Tottenham keretének is lesznek hiányzói (Toby Alderweireld és Erik Lamela szereplésére nincs sok sély), ugyanakkor a Pochettino-csapat formája jónak mondható, kevés gólt kaptak eddig, és egyre közelebb férkőznek a BL-helyekhez. Akárhogy is, vélhetően a forduló egyik legkiélezettebb meccsére van kilátás.

A bajnokság jelenlegi állása:

nevtelenforrás: eredmenyek.com

Szerző: Draskovics Tamás