Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Orosz földre távozhat a Milan brazilja

Mindig felteszem magamnak a kérdést, hogy alapvetően egy, a meleghez és a napsütéshez szokott dél-amerikai fickó miért akar önszántóbál a kicsit (nyilván nem kicsit) hidegebb, zordabb és kevésbé mosolygósabb Oroszországba igazolni. Ennek persze több oka is van, vagy lehet. Főleg akkor, ha valaki éppen annyit van a pályán, mint Luiz Adriano.

luiz-adriano

Vagy éppen annyit nincs. Bárhogy is nézzük, a brazil támadó karrierje nem vett jó fordulatot, miután az AC Milan csapatához igazolt 2015 nyarán. Az említett dátum óta a huszonkilenc éves csatár csak harminchat találkozón lépett pályára és azoknak a többségén is a padról állt be. Ezeken az összecsapásokon hat gólt és négy gólpasszt jegyzett.  Igen, ezek a számok nem túl meggyőzőek. Pedig anno, nagy reményekkel igazolták le Olaszországba. Most viszont nagy reményekkel várnák Oroszországba, mégpedig a Szpartak Moszkva gárdájánál.

A kilencszeres orosz bajnok (vagy huszonegyszeres, ha a Szovjet bajnokságot is ideszámoljuk) nem titkoltan érdeklődött már a támadó iránt a nyáron, de akkor Bacca bizonytalan sorsa miatt elakadtak a tárgyalások. Már ha egyáltalán voltak. Most azonban igen nagy valószínűsége van a klubváltásnak. Ugyanis a Milan legendás sportigazgatója, Adriano Galliani a következőket nyilatkozta a Rsport.ru-nak:

“Nem szeretnék konkrétan állást foglalni, de Luiz Adriano átigazolása a Szpartakba meglehetősen valós dolog.” 

Nem egy hosszú mondóka, de mégis meglehetősen sokatmondó. Mert amennyiben mégsem jönne össze az üzlet az orosz listavezető (mert a Szpartak most az) és a Milan között, attól még Adriano nem tartozik az alapemberek közé. Ergo a télen könnyen válthatna klubot. Már ha ő is szeretné. Visszatérve a bevezetőre… Luiz Adriano Oroszországba több játékpercen kívül, talán az önbizalmát és a tényleges játéktudását is visszanyerhetné, amiért azt hiszem minden valamirevaló labdarúgó megkockáztatná a váltást egy “hűvösebb” országba.

Borbély Szabolcs