Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpooli ajánlat az Arsenal szélsőjéért? – sajtóhír

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az angol Liverpoolnál érdekes lehet a január, hiszen a klub ideiglenesen elveszíti egyik legfőbb erősségét, Sadio Manét az Afrikai Nemzetek Kupája miatt, ráadásul az elmúlt hónapok sérülései világossá tették azt is, hogy a “Vörösök” keretének nem lenne kárára néhány jól célzott igazolás. Éppen ezért figyeli is a piacot a klub. Angol sajtóértesülések szerint Jürgen Klopp ligán belül találhat megoldást a problémákra.

1956082-41117125-2560-1440Oxlade-Chamberlain (fotó: eurosport.com)

A Guardian információi szerint ugyanis a német menedzser szemet vetett a rivális Arsenal egyik fiatal angol válogatott futballistájára, Alex Oxlade-Chamberlainre.

Több szempontból is érdekes a történet, kezdjük mindjárt egy több esztendővel ezelőtti eset felelevenítésével!
Az Arsenal három évvel ezelőtt igyekezett elcsábítani a Liverpooltól az uruguayi gólzsákot, Luis Suárezt. A Mersey-partiak kevesellték az Arsenal által felajánlott 40 millió fontot, mire a londoni klub azzal reagált, hogy megemelte az összeget: +1 angol fonttal. A Liverpoolnál olyannyira bepipultak Wengerék cselekedetétől, hogy tiszta provokációként értelmezték a dolgot – nem minden ok nélkül -, és a hírek szerint Roberto Firmino szerződésébe állítólag már belefoglaltak egy olyan záradékot is, mely szerint egy meghatározott kivásárlási összegért bárki vihetné a brazilt, kivéve az “ágyúsok”.

A fentieket figyelembe véve korántsem egyértelmű, hogy az Arsenal elengedné-e Liverpoolba bármely játékosát, pláne szezon közben. Vonatkozhat ez a szóban forgó Oxlade-Chamberlainre is. A 23 éves villámléptű szélső idén valamivel többet játszik az Arsenalban, mint az eddigi években. Ebben a szezonban már 15 bajnokin szerephez jutott, alapembernek mégsem tekinthető. A 15 bajnokiból ugyanis mindössze 8 alkalommal kezdett a fiatal futballista, ami nem mondható soknak. Mindazonáltal minden sorozatot figyelembe véve már 6 találatot jegyez, abból egy nem is akármilyen szólógólt épp a Liverpool ellen szerzett, még az első fordulóban.

Biztató lehet Kloppék számára, hogy Oxlade-Chamberlain szerződéséből mindössze 18 hónap van hátra. Mindez dióhéjban annyit jelent, hogy amennyiben a válogatott középpályás nem hosszabbít, úgy januárban vagy legkésőbb nyáron el kell engednie őt az Arsenalnak, ha pénzt akar látni az annak idején nagyjából 12 millió fontért igazolt játékosból.

A hírnek annyiból biztosan lehet valóságalapja, hogy Oxlade-Chamberlain lendületes, gyors játéka kifejezetten passzolhat a Liverpool harcmodorához, ráadásul az Arsenal fiatalja híresen jó kapcsolatot ápol a “Vörösök” angol válogatott játékosaival.

Szerző: Draskovics Tamás